Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες από αύριο

10:07 23/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπει από αύριο μέχρι και την Παρασκευή, η μετεωρολογική υπηρεσία.

Όπως δήλωσε, ο μετεωρολογικός λειτουργός, Μιχάλης Μούσκος, σταδιακά από αύριο το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές που το βράδυ θα επεκταθούν σε πολλές περιοχές, ενώ θα υπάρξουν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Το σύστημα που θα επηρεάζει την περιοχή θα παραμείνει μέχρι και την Παρασκευή.

Οι θερμοκρασίες δεν αναμένονται, σύμφωνα με τον κ. Μούσκο, να είναι ιδιαίτερα

χαμηλές, αλλά θα κυμανθούν σε επίπεδα κανονικά για την εποχή, τουλάχιστον μέχρι και την Τετάρτη.

Στο εσωτερικό η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 14-15 βαθμούς, με μικρή πτώση στους 13 βαθμούς την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να κυμανθεί στους 12 βαθμούς.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει επίσης για τις επόμενες ημέρες χιονόπτωση στην περιοχή του Τροόδους και στις γύρω περιοχές από αύριο. Χιονόπτωση σε πιο χαμηλά επίπεδα από την περιοχή του Τροόδους προβλέπεται για την Παρασκευή.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το Σάββατο.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών προκάλεσαν την παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία από το Σάββατο το βράδυ μέχρι και το πρωί της Δευτέρας, ανταποκρίθηκε σε 20 κλήσεις που αφορούσαν άντληση νερών από υπόγειους πλημμυρισμένους χώρους και υποστατικά, απομάκρυνση δέντρων από δρόμους και διάσωση ατόμων που εγκλωβίστηκαν σε οχήματα κοντά σε κοίτες ποταμών.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λίζα Κεμιτζή, ανέφερε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλώβισε συνολικά πέντε άτομα που παγιδεύτηκαν μέσα σε οχήματα στις Πλάτρες, στο Χα – ποτάμι και στην Καλαβασό.

Γενικότερα μεταξύ 20-22 Ιανουαρίου η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 32 κλήσεις πυρκαγιών και 75 κλήσεις ειδικών εξυπηρετήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα