«Των Αγγέλων ο Χορός» Εκδήλωση Εις μνήμην Μίλτου και Χρίστου Χριστοφόρου

08:06 4/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού και ο Πολιτιστικός Χορευτικός Όμιλος «Διόνυσος» διοργανώνουν την πιο πάνω Πολιτιστική Εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ένα γοητευτικό σεργιάνι στην μουσικοχορευτική παράδοση της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Θράκης, του Πόντου, της Μακεδονίας, του Αιγαίου, της Μικράς Ασίας και της Κύπρου.

Ένα μουσικοχορευτικό αφιέρωμα εις μνήμη Μίλτου και  Χρίστου Χριστοφόρου.

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 8:00 μ.μ. στο κλειστό Στάδιο της Α.Ε.Λ.  «Ν. Σολωμονίδης» στη Λεμεσό με ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό.

Συμμετέχουν όλες οι νεανικές και εφηβικές χορευτικές ομάδες των Ομίλων, η Κατερίνα Παπαδοπούλου, ο Νεόφυτος Αρμεύτης και ο Μάριος Σαρακατσιάνος στο τραγούδι, η Χορωδία Ιεροψαλτών «Κοσμάς Αιτωλός» σε Βυζαντινούς Ύμνους και Κάλαντα του Δωδεκαημέρου, Ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής από την Ελλάδα και παραδοσιακοί Οργανοπαίκτες από την Κύπρο και τον Πόντο. Πέραν των 120 συντελεστών ανταμώνουν επί σκηνής σ΄αυτήν την παραγωγή, για να τιμήσουν δύο συγχορευτές τους που έφυγαν τόσο πρόωρα από κοντά μας με την φονική έκρηξη στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011. Τον Μίλτο και τον Χρίστο Χριστοφόρου. Τους δύο ναύτες που υπηρετούσαν την θητεία τους στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Από τα πρώτα τους βήματα είχαν αρχίσει τον χορό μέσα από τις παιδικές ομάδες του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού και στην συνέχεια με τον Πολιτιστικό Χορευτικό Όμιλο «Διόνυσο», εκπροσωπώντας την Κύπρο σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και Φεστιβάλ στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Λεβέντες στον χορό, παλληκάρια στην καρδιά, έφυγαν από κοντά μας τόσο άδικα.

Η Εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κ.κ. Αθανασίου.

Την Γενική Επιμέλεια της παραγωγής έχουν ο Κωνσταντίνος Πρωτοπαπάς και ο Μιχάλης Λανίτης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 99545629 και 99429409.

Keywords
Τυχαία Θέματα