Το ΡΙΚ εξελέγη μέλος του ΔΣ της COPEAM

10:52 9/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Ραδιοφωνικό ΄Ιδρυμα Κύπρου εξελέγη παμψηφεί ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Οργάνωσης Οπτικοακουστικών Οργανισμών των χωρών της Μεσογείου COPEAM.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΡΙΚ, η εκλογή έγινε στη γενική συνέλευση της COPEAM που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Απριλίου 2012 στην πόλη Μαρακές του Μαρόκου.

Στη γενική συνέλευση, και στο ετήσιο συνέδριο που προηγήθηκε, το ΡΙΚ

εκπροσώπησε ο Αν. Διευθυντής Προγραμμάτων Τηλεόρασης, Διευθυντής Μελετών, Εγκαταστάσεων και Πομπών, Γρηγόρης Μαλιώτης.

Στην προεδρία της COPEAM επανεξελέγη ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Ινστιτούτου Αρχείων της Γαλλίας (INA) Mathieu Gallet.

To ΡΙΚ είχε φιλοξενήσει το προηγούμενο συνέδριο και τη γενική συνέλευση της COPEAM το Μάιο του 2011 στην Αγία Νάπα και για το λόγο αυτό συμμετείχε χωρίς ψήφο στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο της Οργάνωσης.

Στην Οργάνωση COPEAM συμμετέχουν δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί, ιδιωτικές επιχειρήσεις οπτικοακουστικών, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, βιβλιοθήκες και άλλοι φορείς που ασχολούνται με τα οπτικοακουστικά στις μεσογειακές χώρες.

Με την ιδιότητα του μέλους, το ΡΙΚ συμμετέχει σε διάφορες δραστηριότητες της COPEAM όπως συμπαραγωγές στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, καθώς και στην ανάπτυξη ιστοσελίδας με αρχειακό υλικό για την ιστορία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και το περιβάλλον στις χώρες της Μεσογείου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα