Το νοσοκομείο Πάφου επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

18:15 14/12/2012 - Πηγή: OnlyCY


Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι συμμερίζεται την ανησυχία των εργαζομένων στην ΣΥΤΑ, την Αρχή Λιμένων και την ΑΗΚ, για την παραχώρηση μέρους των αποθεματικών τους από τα ταμεία συντάξεων τους.

Θα πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη, είπε, οι ανησυχίες των εργαζομένων, προσθέτοντας ότι η αποστράγγιση, κατά την έκφραση του, των ταμείων πρόνοιας ή των συνταξιοδοτικών ταμείων των εργαζομένων των ημικρατικών οργανισμών

δεν είναι η λύση των ταμειακών προβλημάτων του κράτους.

Ούτε μπορεί, συνέχισε, η διασφάλιση της πληρωμής των μισθών και άλλων ταμειακών υποχρεώσεων του κράτους να τις φορτώνεται μια τάξη του λαού που αναμένει από αυτά τα ταμεία για την συνταξιοδότηση του.

Θα πρέπει ανέφερε, ο κ. Ομήρου να υπάρξει ολοκληρωμένη εξέταση του θέματος ούτως ώστε αν τελικά θα υπάρξει ενίσχυση των κρατικών ταμείων να μην αποβεί σε βάρος των εργαζομένων στους ημικρατικούς οργανισμούς.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, επικεφαλής κλιμακίου του κινήματος Σοσιαλδημοκρατών επισκέφτηκε το Γενικό νοσοκομείο Πάφου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από την διεύθυνση του νοσηλευτηρίου.

Εξέφρασε ανησυχίες επειδή στο συνομολογηθέν μνημόνιο με την Τρόικα, όπως είπε, δεν διασφαλίζεται η εφαρμογή του γενικού σχεδίου υγείας.

Υπενθύμισε ότι από της σύστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας η δημιουργία του ΓΕΣΥ αποτελεί τον μεγάλο στόχο στον τομέα της υγείας και η εφαρμογή του θα αποτελεί την μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση.

Ενώ στις αρχικές προτάσεις που είχε διατυπώσει η Τρόικα περιλαμβανόταν η προώθηση προς εφαρμογή του ΓΕΣΥ διαπιστώνεται, όπως είπε, ότι στο τελικό κείμενο δεν προβλέπεται καν η αυτονόμηση των νοσοκομείων που στα πλαίσια του ΓΕΣΥ θα αποτελέσουν τους πρωτοβάθμιους πυλώνες, όπως τους χαρακτήρισε, ενός ολοκληρωμένου συστήματος υγείας.

Το κόμμα του κατέληξε, θεωρεί ότι με μπαλώματα και μικροαναδιοργανώσεις δεν λύνεται το πρόβλημα της εφαρμογής ενός γενικού σχεδίου υγείας. Η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα στην Ε.Ε. που δεν διαθέτει ένα σχέδιο υγείας που να καλύπτει όλο τον πληθυσμό, συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα