Το μέλλον των ΚΑ συζήτησαν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρείας

16:42 27/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το μέλλον και οι προοπτικές των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ) ήταν στο επίκεντρο σημερινής συνάντησης του Προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν και αντιπροσωπείας των ΚΑ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρείας Γιώργος Μαυρόκωστας.

Σε δηλώσεις, ύστερα από τη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του ΔΗΚΟ, ο κ. Καρογιάν είπε ότι τόνισε “την ανάγκη εξυγίανσης των ΚΑ και τη διασφάλιση των προοπτικών για

την περαιτέρω επιβίωση τους”, προσθέτοντας ότι “είμαστε σε ένα πολύ κομβικό σημείο, τα προβλήματα είναι τεράστια, διακυβεύεται η βιωσιμότητα, το μέλλον και η προοπτική των ΚΑ.

Ανέφερε ότι “επωμίζονται μεγάλες ευθύνες και το συμβούλιο και η διεύθυνση και γενικότερα όλοι οι συντελεστές των ΚΑ, αλλά και η κυπριακή Κυβέρνηση” και πρόσθεσε ότι το ΔΗΚΟ “πάντοτε προσπάθησε στο μέτρο του δυνατού να στηρίξει τις προσπάθειες για την επιβίωση των ΚΑ” και είχε συμβάλει με ένα δημιουργικό τρόπο να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα.

Ο κ. Καρογιάν είπε ότι τα σημερινά προβλήματα “είναι δύσκολα και χρήζουν άμεσων και ριζοσπαστικών απαντήσεων που δεν μπορεί να συγκαλυφθούν ούτε να μετατοπιστούν σε χρόνο”, προσθέτοντας ότι “τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων, δύσκολων, σκληρών”.

“Το ΔΗΚΟ σταθμίζει και αξιολογεί, μελετά και αναλύει όλα τα δεδομένα και “είμαστε σε ένα ανοικτό διάλογο με όλους τους εμπλεκομένους με στόχο να μπορέσουν οι ΚΑ να επιβιώσουν”, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι σημασία έχουν οι πράξεις και οι ενέργειες και εξέφρασε την ελπίδα τις αμέσως επόμενες ημέρες “να υπάρξουν τέτοιες αποφάσεις που να δώσουν προοπτική και δυνατότητες στις ΚΑ να αντέξουν τον ανταγωνισμό και να μπορέσουν να διαδραματίσουν το ρόλο τους”.

“Εμείς και στη Βουλή και έξω από τη Βουλή, στα πλαίσια των δικών μας δυνατοτήτων θα φροντίσουν να είμαστε συμβλητικοί στις προσπάθειες αυτές”, πρόσθεσε.

Ο κ. Μαυρόκωστας είπε ότι προέβη σε “μια συνολική ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΚΑ και σε μια ανάλυση της προοπτικής που μπορεί να υπάρξει μέσα από το σχέδιο αναδιάρθρωσης και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου”.

Ανέφερε επίσης ότι ζήτησε από το ΔΗΚΟ “να δει τα προβλήματα των ΚΑ με κατανόηση και να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται από το ΔΣ και τη Διεύθυνση των ΚΑ για εξυγίανση, βιωσιμότητα και ανάπτυξη της εταιρείας την οποία πιστεύουμε ότι χρειάζεται ο τόπος”.

Keywords
Τυχαία Θέματα