Το μεγαλύτερο παζλ επιχείρησαν να κατασκευάσουν μαθητές της Λευκωσίας

15:29 1/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μέσα από τη δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία, παιδιά των σχολείων της Λευκωσίας επιχείρησαν εικαστικά την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου.

Ταυτόχρονα, υπό το σύνθημα «Η Λευκωσία ενώνει», επιχείρησαν να ενώσουν τις ζωγραφιές τους και προσπαθώντας να κατασκευάσουν το μεγαλύτερο παζλ στον κόσμο να καταλάβουν θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Η εικαστική

αυτή δράση πραγματοποιήθηκε στη λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία και σε αυτή παρέστη ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Παιδείας χαιρέτισε την πραγματοποίηση αυτής της δράσης που διοργανώθηκε από το Δήμο Λευκωσίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Κενεβέζος εξήγησε ότι η δράση αφορούσε την προσπάθεια κατασκευής από μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου Λευκωσίας του μεγαλύτερου παζλ στον κόσμο – όπως αναφέρεται – με θέμα «Η Κύπρος και η Ευρώπη μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Πρόσθεσε ότι στη συγκεκριμένη δράση δόθηκε σε κάθε σχολείο το αντίστοιχο κομμάτι του παζλ και τα παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κλήθηκαν να ζωγραφίσουν στο μάθημα των Εικαστικών Τεχνών, εικόνες σχετικά με τις ιστορικές εποχές της Κύπρου, με τη μυθολογία, θρησκεία, ήθη και έθιμα, την πανίδα και χλωρίδα, την πολιτιστική κληρονομιά και τις σχέσεις με την Ευρώπη.

«Στη σημερινή δράση, αντικατοπτρίζεται με τον πιο ζωντανό και παραστατικό τρόπο ο κόσμος των παιδιών και ταυτόχρονα παρουσιάζεται το δημιουργικό έργο των μαθητών βασισμένο στις θεμελιώδεις παιδαγωγικές αρχές των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων, επιτρέποντας στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές το άνοιγμα προς τον πολιτισμό, αναπτύσσοντας ποικίλες δημιουργικές δράσεις», συμπλήρωσε ο Υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Κενεβέζος διατύπωσε ακόμα την άποψη ότι η αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Δήμος Λευκωσίας αγκαλιάστηκε τόσο από τα παιδιά, όσο και από τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς και δήλωσε βέβαιος ότι η δράση αυτή μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προβολή της παιδικής τέχνης, στην προαγωγή της αισθητικής καλλιέργειας των παιδιών, στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, και στην προβολή της Κύπρου διεθνώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα