Το Κυπριακό στο χειρότερο σημείο από το ’74, δηλώνει ο Ν. Παπαδόπουλος

20:51 27/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κυπριακό βρίσκεται στο χειρότερο του σημείο από το 1974, δηλώνει ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και προσθέτει ότι ”μας έμειναν οι ‘γενναιόδωρες προσφορές’, απόενοχοποιήθηκε η Τουρκία και οδεύουμε σε ένα νέο Μπούρκερστοκ”.

Σε ομιλία του στο Φιλολογικό μνημόσυνο του Εθνάρχη Μακαρίου στον ”ΚΗΠΟΥΡΙΚΟ” Σύλλογο Παραλιμνίου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ Κυπριακή Δημοκρατία, που ο Μακάριος

ίδρυσε, αποτελεί ως σήμερα το ισχυρότερο όπλο του αγώνα μας, όπλο που κινδυνεύει να αχρηστευθεί στο βωμό της ”ευελιξίας”.

Ο Μακάριος, συνέχισε, υπήρξε ο ηγέτης της Κύπρου, το σύμβολο και η ψυχή της αντίστασης στα δόλια σχέδια και τις μεθοδεύσεις για κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενέπνεε το λαό και εξέφραζε το αγωνιστικό φρόνημα και τη θέλησή του.

”Υπήρξε ο εκφραστής της λαϊκής αντίστασης και ο λαός υπήρξε η ανίκητη ασπίδα, που υπεράσπιζε το Μακάριο. Αντίθετα σήμερα διαπιστώνουμε ένα τεράστιο κενό πολιτικής ηγεσίας. Ένα κενό διορατικότητας και αποφασιστικότητας. Ενα κενό αγωνιστικού φρονήματος και αντιστασιακού πνεύματος. Συγκρίνουμε, τη σημερινή μας διολισθαίνουσα πορεία, με την πορεία που ο Μακάριος χάραξε και οραματίστηκε για την Κύπρο. Δυστυχώς, αυτή η σύγκριση, κάθε άλλο παρά μπορεί να μας καθησυχάζει. Αντίθετα, μας ντροπιάζει”, πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι μέσα σε 35 χρόνια από τον αδόκητο θάνατο του ”κινδυνεύουμε να χαραμίσουμε και να αναιρέσουμε σχεδόν όλα όσα εκείνος πέτυχε και έκτισε μέσα από αγώνες”.

”Σήμερα λοιπόν, περισσότερο παρά ποτέ, οφείλουμε να θυμηθούμε και να αναγνωρίσουμε, όχι τα ανύπαρκτα λάθη, αλλά τα επιτεύγματα του Μακαρίου, αν θέλουμε να διδαχθούμε από αυτά”, συμπλήρωσε.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας, συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος, ”κατ’ επανάληψη μας έχει πει ότι ‘διορθώνει τα λάθη των προκατόχων του”’.

”Διορθώνει δηλαδή, μεταξύ άλλων και τα λάθη του Μακαρίου. Ο ‘πρόεδρος λύσης’ εξελίσσεται σε ‘πρόεδρο διχοτόμησης’. Ομως, για τον Πρόεδρο για κάθε δική του υποχώρηση ‘φταίνε οι άλλοι’, ‘φταίνε οι προηγούμενοι”’, ανέφερε.

Ο Μακάριος, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, ποτέ δεν θα πρότεινε εκ περιτροπής με Τούρκο πρόεδρο και παραμονή εποίκων, ποτέ δεν θα δεχόταν στέρηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν θα δεχόταν ποτέ να ξεγράψει ελληνικά εδάφη και να χαρίσει ελληνικές περιουσίες στους παράνομους χρήστες, δεν θα ανεχόταν τον κ. Ντάουνερ να τον υποτιμά και να εξευτελίζει την Κυπριακή Δημοκρατία – να ισχυρίζεται ότι ”οι Ελληνοκύπριοι θα αναλάβουν την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης”.

”Από τη μία, η ενδοτική δεξιά, εδώ και δεκαετίες κατηγορεί λυσσαλέα τον Μακάριο. Προσπαθεί ακόμη και σήμερα να πείσει ότι ο ίδιος ευθυνόταν για το πραξικόπημα. Από την άλλη, η ενδοτική αριστερά από την αρχή εναντιώθηκε στον Μακάριο. Στις εκλογές του 1959 συνεργάστηκε με την ακροδεξιά εναντίον του. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δυο έχουν πλέον ταυτόσημες θέσεις στο Κυπριακό. Η ενδοτική δεξιά θέλει να διαγράψει τη μαύρη σελίδα του πραξικοπήματος, καταργώντας την Κυπριακή Δημοκρατία. Η ενδοτική α

Keywords
Τυχαία Θέματα