Το καυτό φιλί του Σπύρου Θεοδόση με τον Δημήτρη Δρακόπουλο, στην ταινία «Περί έρωτος από το Συμπόσιο του Πλάτωνα»!

14:12 24/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έργο τέχνης είχε χαρακτηρίσει ο αξέχαστος Θόδωρος Αγγελόπουλος τη σκηνή με το φιλί του Αγάθωνα (Σπύρος Θεοδόσης) και του Αλκιβιάδη (Δημήτρης Δρακόπουλος) στην τολμηρή κινηματογραφική ταινία «Περί έρωτος από το Συμπόσιο του Πλάτωνα».

Ο «ποιητής των εικόνων» είχε παρακολουθήσει το γύρισμα της συγκεκριμένης σκηνής της ταινίας του φίλου του και ομότεχνού του Δημήτρη Μακρή.

Αυτήκοος μάρτυρας, ο ηθοποιός Σπύρος Θεοδόσης, ο οποίος μεταφέρει στην «Espresso» τι άκουσε εκείνη την ημέρα: «Του άρεσε πολύ το θέμα της ταινίας και είχε δώσει συγχαρητήρια στον Δημήτρη Μακρή, ενώ για τη σκηνή με το φιλί είχε πει χαρακτηριστικά ότι είναι ένα έργο τέχνης. Με την έννοια ότι ο πραγματικός έρωτας δεν μένει ούτε σε φύλο ούτε σε ηλικία».

Το φιλί στο «Περί έρωτος» ίσως θα μπορούσε να συγκριθεί με αυτό που αντάλλαξαν οι Τζέικ Γκίλενχααλ και Χιθ Λέντζερ στη βραβευμένη με τρία Οσκαρ ταινία «Brokeback mountain», που στα κινηματογραφικά βραβεία του ΜTV ψηφίστηκε ως το καλύτερο φιλί σε κινηματογραφική ταινία. Ηταν η ιστορία μιας απαγορευμένης ερωτικής σχέσης ανάμεσα σε δύο καουμπόι.

Η ταινία του Μακρή έχει να κάνει επίσης με τον έρωτα. Οι συνδαιτυμόνες στο «Συμπόσιο» του Πλάτωνα αποφάσισαν να περάσουν τη βραδιά όχι με άγριο φαγοπότι, αλλά όμορφα και διαλεκτικά, αναζητώντας την υφή του έρωτα. «Τι είναι ο έρωτας;»

Η  «Εspresso» δημοσιεύει αποκλειστικά τις φωτογραφίες από το φιλί αυτό της ταινίας, που η διαδρομή της θα αρχίσει από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο, και φιλοξενεί τις απόψεις των δύο πρωταγωνιστών.

«Στη σκηνή με το φιλί ως ηθοποιός δεν είχα κανένα πρόβλημα να ανταποκριθώ στις ανάγκες του ρόλου, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια σοβαρή δουλειά. Ολοι οι ηθοποιοί ευχόμαστε να έχουμε την τύχη να παίξουμε τέτοιους ρόλους. Η σκηνή του φιλιού αποτυπώνει την πραγματικότητα του κειμένου και δεν είναι κατασκευασμένη από τον σεναριογράφο για να προκαλέσει. Στη σημερινή εποχή, που όλα είναι αποδεκτά και φυσιολογικά, δεν μπορεί να μας σοκάρει ένα φιλί μεταξύ δύο αντρών, πόσο μάλλον δύο ηθοποιών, οι οποίοι λειτουργούν επιστρατεύοντας την υποκριτική τους τέχνη και όχι την ψυχολογική λειτουργία τους» υποστηρίζει ο Σπύρος Θεοδόσης, ο οποίος υποδύεται τον ποιητή Αγάθωνα, που κάλεσε στο συμπόσιο του Πλάτωνα όλους τους εξέχοντες άντρες της αριστοκρατικής τάξης της Αθήνας.

Εκφράζοντας μάλιστα τη δική του άποψη περί έρωτος, ο γνωστός ηθοποιός ταυτίζεται απόλυτα με τον Αγάθωνα: «Ο έρωτας είναι ένας θεός πάντα αιώνια νεαρός και παθιασμένος, τρυφερός, πανέμορφος, δίκαιος, τολμηρός και πάντα σοφός. Και μέσα στο συμπόσιο ο Αλκιβιάδης υποτίθεται ότι είχε μια σχέση με τον Σωκράτη και τη συγκεκριμένη στιγμή είχε γίνει κάποια παρεξήγηση μεταξύ τους, μια ανάλογη κατάσταση που περνούσε η σχέση του Αγάθωνα και του Παυσανία. Χρησιμοποίησαν λοιπόν ο ένας τον άλλον για να πικάρουν τους συντρόφους τους».

Ο Δημήτρης Δρακόπουλος, που ενσαρκώνει τον Αλκιβιάδη, καταθέτει τη δική του άποψη για τη σκηνή με το φιλί: «Το φιλί εί

Keywords
Αναζητήσεις
δημήτρη δρακόπουλο, δημητρης δρακοπουλος ηθοποιος
Τυχαία Θέματα