Το ΕΒΕΛ υπέρ επέκτασης του «έξυπνου μετρητή» στη βιομηχανία και εμπόριο

09:35 28/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΕΒΕ Λευκωσίας αντιμετωπίζει θετικά την πιλοτική εγκατάσταση του πρώτου έξυπνου μετρητή (smart metering) για οικιακούς σκοπούς, που επιτρέπει συμψηφισμό της κατανάλωσης με την ιδία παραγωγή.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΒΕ Λευκωσίας, ευελπιστεί ότι η πιλοτική εφαρμογή θα επεκταθεί τάχιστα να καλύψει βιομηχανικές και εμπορικές χρήσεις για να επιτρέπει τον συμψηφισμό της κατανάλωσης με την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια όχι μόνο από φωτοβολταϊκά, αλλά και από

άλλες μεθόδους παραγωγής.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “θα πρέπει να επισπευσθεί η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος συμψηφισμού μετρήσεων, ώστε να υπάρξει πλήρης εφαρμογή του σχεδίου παγκύπρια. Εκτός από την εξοικονόμηση στο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος για κάθε υποστατικό, ένα τέτοιο σχέδιο θα μειώσει τις επενδυτικές υποχρεώσεις της ΑΗΚ”, προστίθεται.

“Πρωτίστως όμως επείγει η διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που θα επιτρέπει όπως όλοι οι παραγωγοί ενώνονται στο σύστημα μεταφοράς, δίνοντας προτεραιότητα πρόσβασης στο δίκτυο σε αυτούς που μπορούν να παράγουν και να διαθέτουν ηλεκτρικό ρεύμα στις χαμηλότερες δυνατές τιμές”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα