Το δικό τους μήνυμα στέλνουν οι Ελληνοπόντιοι της Πάφου

18:51 24/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ευχή όπως η γέννηση του Χριστού φέρει δύναμη σε αυτό τον τόπο και στις οικογένειες των Ελληνοποντίων, στέλνει ο Ραούλ Τσαχίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοποντίων Πάφου « Άγιος Τρύφωνας».

Ο κ. Τσαχίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ο ελληνοποντιακός λαός διακρίνεται για την περηφάνεια του και δεν θέλει να μεμψιμοιρεί, ωστόσο κάθε οικογένεια Eλληνοποντίων στην Πάφο μπορεί να έχει έναν με δύο άνεργους.Υπάρχουν, είπε, οικογένειες Eλληνοποντίων στην Πάφο που δεν έχουν να αγοράσουν ένα καρβέλι ψωμί. Ο κ. Τσαχίδης σημείωσε

πως πολλές οικογένειες έχουν βοηθηθεί απο το δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοποντίων Πάφου ανέφερε πως παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα μαζική φυγή των ομογενών από την Πάφο λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης που διανύουμε. Σημέιωσε πως «κάποτε στην Πάφο διέμεναν 9.000 Ελληνοπόντιοι, ενώ σήμερα έχουν παραμείνει μόνο οι 5.000». Αυτοί που παρέμειναν στην Πάφο, συνέχισε, είναι αυτοί που έχουν αγοράσει κατοικίες και που τα παιδιά τους φοιτούν στα σχολεία. Η οικονομική κρίση, συμπλήρωσε , δεν επιτρέπει στους Ελληνοπόντιους να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον, κάποιοι εγκαταλείπουν την Πάφο είτε για να επιστρέψουν πίσω στον τόπο τους, είτε για να εγκατασταθούν σε άλλες πόλεις, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.

Ο κ. Τσαχίδης ευχήθηκε όπως οι Ελληνοπόντιοι της Πάφου αποτελέσουν γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας ιδιαίτερα με την άφιξη μεγάλου αριθμού Ρώσων επισκεπτών που αναμένεται την καλοκαιρινή περίοδο.

Ερωτηθείς πώς θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα οι Ελληνοπόντιοι της Πάφου, ο κ. Τσαχίδης ανέφερε πως οι Ελληνοπόντιοι της Πάφου τηρούν πιστά τα ήθη και τα έθιμα. Η θρησκεία μας, είπε, μας βοηθά να έχουμε πάντα εθνική ελληνική αυτογνωσία.

Το δικό της μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης έστειλε εξάλλου και η Μάγια Καριμπίδη, εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Γεωργίας στην Πάφο. Η κ. Καριμπίδη ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως στις προτεραιότητες των Ελληνοποντίων είναι ο εκκλησιασμός αφού η χριστιανοσύνη είναι βαθιά μέσα στην ψυχή τους. Είμαστε, είπε, Χριστιανοί Ορθόδοξοι και τα έθιμά μας τα «κρατάμε με νύχια και με δόντια». Θυμόμαστε, συνέχισε, τον τόπο μας τη Γεωργία, οι αναμνήσεις μας στρέφονται πίσω, και αναπολούμε τις παλιές καλές στιγμές.

Η συγκέντρωση, πρόσθεσε, φίλων και γνωστών στο τραπέζι είναι απαραίτητη και έχει μοναδικό χαρακτήρα.

Μέσα σεαυτά τα πλαίσια οι Ελληνοπόντιοι της Πάφου θα συγκεντρωθούν απόψε σε κέντρο στην περιοχή Κισσόνεργας για να υποδεχθούν τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης. Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας.

Keywords
Τυχαία Θέματα