Το ΔΗΚΟ καλεί τον Πρόεδρο να αντιδράσει στις τουρκικές προκλήσεις

14:05 11/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Εάν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν υπερασπισθεί αμέσως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, πλήττει ο ίδιος ανεπανόρθωτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, υποσκάπτοντας την αξιοπιστία του διεθνώς και ενθαρρύνει μεγαλύτερες σε ένταση και έκταση τουρκικές προκλήσεις, είπε σε δηλώσεις της σήμερα η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος.

Αναφερόμενη, στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που έγινε στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΚΟ, στη Λευκωσία, στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις

της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) εκ μέρους της Τουρκίας, η κ. Ερωτοκρίτου δήλωσε ότι “οι τουρκικές προθέσεις είναι πασιφανείς, όπως δεδομένες είναι και οι τουρκικές επιδιώξεις”.

“Εξακολουθούμε να αναμένουμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”, είπε η κ. Ερωτοκρίτου, απαντώντας σε ερώτηση εάν εξακολουθεί το ΔΗΚΟ να ζητεί την αποχώρηση των Ελληνοκυπρίων από τις συνομιλίες, “να ενισχύσει ο ίδιος τη δική του αξιοπιστία”, μιας και “ο ίδιος δήλωσε δημοσίως πως δεν θα ανεχθεί άλλες παραβιάσεις της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

“Αντί αυτού και εκτός του γεγονότος ότι το τουρκικό Μπάρμπαρος αλωνίζει στην κυπριακή ΑΟΖ”, συνέχισε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, “οι βόλτες του θα συνοδεύονται πλέον και με τουρκικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια και διερωτώμαστε εάν θα υπάρξει και άλλη κλιμάκωση της τουρκικής παράνομης παρουσίας στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας και, εάν ναι, θα υπάρξει κάποια αντίδραση από την πλευρά μας, έστω και τυπική;”

“Για να διασώσει κάποιος το γόητρο ή και την αξιοπιστία του”, δήλωσε η κ. Ερωτοκρίτου, “θα πρέπει αυτά που λέει να συνάδουν με αυτά που πράττει και θεωρούμε ότι τα λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν συνάδουν με τις πράξεις του”.

“Η Άγκυρα είναι συνεπής στις στοχεύσεις της και η ελληνοκυπριακή πλευρά υπαναχωρώντας κάθε φορά συνεπής στην ασυνέπειά της”, τόνισε η κ. Ερωτοκρίτου, δηλώνοντας πως “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να υπερασπισθεί τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

“Παρακολουθούμε, με ιδιαίτερη ανησυχία”, πρόσθεσε, “τις κλιμακούμενες παραβιάσεις της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας”, όπου “τις βόλτες του Μπάρμπαρος συνοδεύουν πλέον φρεγάτες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού καθώς και δύο υποβρύχια”.

“Αναρωτιέται κανείς τι περιμένει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να απαντήσει άμεσα στις απαράδεκτες τουρκικές προκλήσεις”, συνέχισε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, προσθέτοντας ότι “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει αμέσως να υπερασπισθεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα