Το διαμέρισμα των συλληφθέντων με οπλισμό ερεύνησε η Αστυνομία

19:47 11/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στο διαμέρισμα που βρίσκεται σε πολυκατοικία στο κέντρο της Λάρνακας στο οποίο διέμεναν οι δύο Ελληνες και ο Αλβανός που συνελήφθησαν την Κυριακή το βράδυ στην Αγία Νάπα, επεκτάθηκαν σήμερα οι έρευνες της Αστυνομίας.

Άνδρες του ΤΑΕ Αμμοχώστου και της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας του Αρχηγείου Αστυνομίας οδήγησαν το πρωί τον 44χρονο Ελευθέριο Καρτασάκη στο διαμέρισμα και στην παρουσία του διεξήγαγαν έρευνες, συλλέγοντας τεκμήρια και αποτυπώματα από όλους

τους χώρους.

Η όλη διαδικασία διήρκησε τέσσερις ώρες, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και οι αστυνομικοί αναχώρησαν με σακούλια γεμάτα με τεκμήρια, τα οποία θα υποβληθούν σε επιστημονικές εξετάσεις.

Οι τρεις συλληφθέντες κρατούνται σε διαφορετικά κρατητήρια και υποβάλλονται σε ανακρίσεις, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων από τα τεκμήρια που έχουν συλλεχθεί από το αυτοκίνητο ενοικιάσεως στο οποίο είχαν εντοπιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 10 το βράδυ της περασμένης Κυριακής, περίπολο του ΤΑΕ Αμμοχώστου εντόπισε και συνέλαβε στην Αγία Νάπα τους Ελευθέριο Καρτασάκη, 44 ετών, Γεώργιο Δημητρίου, 33 ετών και Μόσχο Κούκο, 29 ετών. Οι δύο πρώτοι είναι Ελληνες και ο δεύτερος Αλβανός με πλαστή ελληνική ταυτότητα και στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο πιστόλια και σφαίρες.

Ο Κούκος φέρεται να ομολόγησε ότι ήρθαν στην Κύπρο για να διαπράξουν έγκλημα για λογαριασμό ανθρώπων στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Ισχυρίστηκε όμως, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι ο σκοπός της παρουσίας τους ήταν να διαπράξουν ένοπλη ληστεία, ωστόσο, αφού καθοδηγήθηκαν από άτομο με κυπριακή προσφορά στην κρυψώνα των δύο πιστολιών, δέχθηκαν εντολή από τηλεφώνου να δολοφονήσουν Κύπριο στην Αγία Νάπα.

Από την πλευρά του, ο Καρτασάκης είπε στην Αστυνομία ότι ήρθε στην Κύπρο μαζί με τους άλλους δύο για να κάνουν μια δουλειά για την οποία δεν του έδωσαν άλλες πληροφορίες και όπως ισχυρίστηκε, θα εκτελούσε χρέη οδηγού του αυτοκινήτου και θα έπαιρνε αμοιβή 1200 – 1500 ευρώ.

Ο τρίτος ύποπτος Γεώργιος Δημητρίου, αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση και ισχυρίζεται ότι ήρθε στην Κύπρο για διακοπές χωρίς να απαντά σε περαιτέρω ερωτήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα