Το ανανεωμένο Chevrolet Spark δέχθηκε αναβαθμίσεις σε καίριους τομείς

14:11 13/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Chevrolet Spark είναι το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της γνώστης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το ανανεωμένο Chevrolet Spark δέχθηκε αναβαθμίσεις σε καίριους τομείς. Συγκεκριμένα έχουν γίνει παρεμβάσεις στην ηχομόνωση, στη ποιότητα κατασκευής, στο φινίρισμα, στην οδική συμπεριφορά, στη κατανάλωση και στην αισθητική.

Ειδικότερα διαθέτει αποδοτικότερη ηχομόνωση για να μείνουν έξω από τη καμπίνα οι περισσότεροι

ενοχλητικοί θόρυβοι, ενώ αξιοσημείωτη είναι η προσπάθεια για την αναβάθμιση της ποιότητας κατασκευής και του τελικού φινιρίσματος.

Στο δρόμο είναι σαφής η βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς καθώς και η προσπάθεια των μηχανικών να βελτιωθεί η απόδοση των μοτέρ. Επίσης μειώθηκαν η κατανάλωση καύσιμου και οι εκπομπές CO2.

Η επιχείρηση ανανέωση περιελάμβανε και την αισθητική αναβάθμιση της εξωτερικής και εσωτερικής εμφάνισης. Επιλέχτηκαν νέοι προφυλακτήρες, καινούργια φωτιστικά σώματα, ανασχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου, νέο πλαϊνό μαρσπιέ κ.α. Ευπρόσδεκτες οι νέες ταπετσαρίες και το Bluetooth.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει δυο γνωστά βενζινοκίνητα σύνολα με υψηλά ποσοστά αξιοπιστίας. Ο βασικός κινητήρας έχει χωρητικότητα 1.000 κ.εκ. και αποδίδει 68 ίππους ενώ ο μεγαλύτερος 1.200 κ.εκ. προσφέρει ισχύ 82 ίππων.

Ο μικρότερος με ροπή 9,3 χλγμ. σύμφωνα με την ανακοίνωση του κατασκευαστή έχει επιτάχυνση 0-100χλμ./ωρα σε 15,3΄΄ και τελική ταχύτητα 152 χλμ./ώρα. Η μέση εργοστασιακή κατανάλωση είναι 5 λίτρα/100χλμ. Εκπομπές CO2 113 γραμ./χλμ. και τέλη κυκλοφορίας 102 ευρώ.

Ο μεγαλύτερος κινητήρας δεν έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις στη μέση κατανάλωση και στους ρύπους σε σχέση με τον μικρότερο. Οι τιμές των εκδόσεων που φέρουν το μοτέρ 1.200 κ.εκ. ξεκινούν από τα 9.800 ευρώ. Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν το όφελος της απόσυρσης και την προωθητική ενέργεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα