Το ΑΚΕΛ καλεί την Κυβέρνηση να στηρίξει ειρηνική λύση στη Συρία

12:56 16/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ καλεί την Κυβέρνηση να στηρίξει ενεργά, ειδικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την προοπτική μιας ειρηνικής λύσης στη Συρία στη βάση και του ψηφίσματος που ενέκρινε πρόσφατα η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο Επικεφαλής Γραφείου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Κώστας Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι

το ΑΚΕΛ θεωρεί ως θετική εξέλιξη τη συμφωνία των Υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας σχετικά με το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, εξέλιξη που εκτός των άλλων αποτρέπει προς το παρόν τη μονομερή εξωτερική στρατιωτική επέμβαση, όπως είπε.

Πρόσθεσε ότι η κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία, η στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ και άλλων είναι ένα ζήτημα που αφορά και τον κυπριακό λαό γιατί συντελείται στη γειτονιά μας, στοχεύει στην αναδιάταξη των ενεργειακών οδών και πόρων προς όφελος πολυεθνικών.

Αναφερόμενος στο ρόλο της Τουρκίας, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι “δεν μας εκπλήσσει καθόλου το γεγονός ότι η επίσημη τουρκική εξωτερική πολιτική, η οποία αδημονεί να αξιοποιήσει το ρόλο χωροφύλακα στην περιοχή, εκφράζει σκεπτικισμό για τη συμφωνία. Ταυτόχρονα φαίνεται να κλιμακώνονται οι επιθέσεις κατά αμάχων από φανατικές ισλαμιστικές ομάδες που δρουν στην Συρία, εφορμώντας από την Τουρκία”.

Τέλος, κάλεσε την Κυβέρνηση να στηρίξει ενεργά την προοπτική μιας ειρηνικής λύσης στη Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα