Το 2014 καλύτερο από πέρσι εκτιμούν οι Ξενοδόχοι, ζητώντας ενημέρωση από ΚΟΤ για Τρόικα

12:40 4/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Καλύτερη από την περσινή χρονιά αναμένεται να είναι το 2014 για τον κυπριακό τουρισμό με βάση τους προγραμματισμούς που έχουν ήδη γίνει από τους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, καθώς και από τα νέα προγράμματα πτήσεων από αεροπορικές εταιρείες που δεν πετούσαν στο παρελθόν στην Κύπρο ή και την ενίσχυση υφιστάμενων προγραμμάτων και πτήσεων από παραδοσιακές αγορές, δήλωσε στο ΚΥΠΕ

ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Ζαχαρίας Ιωαννίδης.

Ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε ωστόσο ότι αυτό “το λέμε με επιφύλαξη, αναγνωρίζοντας τη ρευστότητα που χαρακτηρίζει τον παγκόσμιο τουρισμό, που εύκολα μεταλλάσσεται από εξελίξεις που επισυμβαίνουν”.

Οι επιδιώξεις για το 2014 είναι μεγάλες, δεδομένου ότι το 2013 ήταν μια ιδιαίτερη θετική χρονιά για τον τουρισμό, με αύξηση πάνω από 8% στα έσοδα του κράτους.

“Ευελπιστούμε ότι το 2014 θα είναι καλύτερο από το 2013″, σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης.

Ανέφερε ότι οι κύριες αγορές που έχουν ανοδική πορεία είναι η ρωσική αγορά, η οποία σημειώνει θεαματικούς ρυθμούς αύξησης, η ουκρανική, που έδειξε να αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια μετά και από τη διευκόλυνση στην έκδοση βίζας στην οποία ανταποκρίθηκε πολύ ικανοποιητικά. Φυσικά, πρόσθεσε, με επιφύλαξη αυτό λόγω και των γνωστών γεγονότων που συμβαίνουν στην Ουκρανία με τις αναταραχές.

Εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα έχουμε τουριστικό ρεύμα από τις παραδοσιακές μας αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και τη γερμανική αγορά.

Αυτές οι δύο αγορές, σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης, τα τελευταία χρόνια ακολουθούν καθοδική πορεία, αλλά “με κάποιες πρόσθετες ενέργειες που έχουμε κάνει ευελπιστούμε ότι φέτος θα επιτευχθεί η αναστροφή αυτής της αρνητικής τάσης”.

Ο ΓΔ του ΠΑΣΥΞΕ είπε στο ΚΥΠΕ πως “η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε ενώπιον μας και στην οποία καλούμαστε να ανταποκριθούμε όλοι είναι η απάμβλυνση του προβλήματος της εποχικότητας του τουρισμού, που είναι και η αιχμή του δόρατος των προσπαθειών μας”.

Τόνισε ότι υπάρχουν τεράστιες προοπτικές για δραστικές αυξήσεις του τουρισμού κατά τη χειμερινή περίοδο. “Η προοπτική είναι εκεί, οι δυνατότητες μας είναι εκεί, συνεργαζόμενοι και ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις των συνεργατών μας του εξωτερικού να δώσουμε τα εφόδια και κίνητρα να καταπολεμήσουμε το πρόβλημα της εποχικότητας”, σημείωσε.

Αυτό, πρόσθεσε, θα επιτρέψει σε μεγαλύτερο αριθμό ξενοδοχείων να παραμένει ανοικτά, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας κι έτσι το όφελος για την οικονομία και κοινωνία είναι πολλαπλάσιο.

Επαφές με την Τρόικα
————————

Περισσότερη ενημέρωση από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (ΚΟΤ) ζητούν οι ξενοδόχοι όσον αφορά τις διαβουλεύσεις τους με την Τρόικα.

Τόσο ο ΠΑΣΥΞΕ αλλά και ο ΚΟΤ είχαν ξεχωριστές συναντήσεις με την αντιπροσωπεία της Τρόικας που βρίσκεται στο νησί.

“Θα ήταν ευχής έργο αν είχαμε ενημέρωση και επικοινωνία στο τι ελέχθη με την τρόικα και τον ΚΟΤ”, είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Ιωαννίδης.

Ερωτηθείς γιατί δεν έχουν ενημερωθεί ανέφερε ότι “αυτό μπορεί να γίνει μετά από πάροδο χρόνου, ενώ χρειάζεται άμεση επικοινωνία και ενημέρωση με όλους τους εμπλεκόμενους”.

Θα ήταν χρήσιμο, σημείωσε, να υπάρχει αλληλοενημέρωση όπως και στη συνάντηση που είχαμε εμείς με την τρόικα ήταν παρόντες και οι εκπρόσωποι του ΚΟΤ για να είναι και άμεσα ενημερωμένοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα