Τις εξελίξεις μετά από την κατάληξη της Κυβέρνησης με την Τρόικα, συζήτησε η ΣΗΔΗΚΕΚ -ΠΕΟ

18:28 5/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τις τελευταίες εξελίξεις όπως διαμορφώθηκαν από την κατάληξη της Κυβέρνησης με την Τρόικα για την υπογραφή Μνημονίου για τη δανειακή Σύμβαση «που ακολούθησε την καταστροφική» για την οικονομία της Κύπρου απόφαση του Eurogroup

στις 23/3/2013 για τις δύο μεγάλες Τράπεζες, συζήτησε σε χθεσινή της συνεδρία, το Δ.Σ. της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, «παρά τις προεκλογικές και μετεκλογικές διακηρύξεις ότι η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη θα βελτιώσει το Μνημόνιο, δεν θα αποδεχτεί την ιδιωτικοποίηση Ημικρατικών Οργανισμών, δεν θα προχωρήσει σε άλλες μειώσεις μισθών και θα διασφαλίσει πλήρως τα Ταμεία Σύνταξης, το αποτέλεσμα της συμφωνίας με την Τρόικα αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο»,.

«Όλες οι ανησυχίες του Δ.Σ. της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ που εκφράστηκαν πολύ έγκαιρα με ανακοινώσεις της Συντεχνίας στις 2/3/2013, 12/5/2013 και 15/5/2013 δυστυχώς επαληθεύτηκαν και η απόφαση του «να καλέσει τους εργαζόμενους, τα κοινωνικά σύνολα και τον κάθε σκεπτόμενο πολίτη να αντιδράσουν άμεσα» αποδείχτηκε ορθή», προσθέτει.

Το Δ.Σ. της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ «εκτίμησε τις πρωτοβουλίες που ανάπτυξε η Συντεχνία προς αυτή την κατεύθυνση τον τελευταίο μήνα και τη συμμετοχή της Συντεχνίας και των εργαζομένων σ’ όλες τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σαν πολύ θετικές» στη προσπάθεια για δημιουργία αγωνιστικού κλίματος αντίστασης ενάντια στις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει η Τρόικα.

Χαιρετίζει επίσης την ίδρυση Κίνησης Πολιτών Ενάντια στις Ιδιωτικοποιήσεις και τις Πολιτικές Λιτότητας και τις δραστηριότητες που ανάπτυξε.

«Η Συμφωνία της Κυβέρνησης με το Eurogroup και την Tρόικα πέραν από τις καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία, προβλέπουν νέες μειώσεις μισθών, απώλεια κοινωνικών ωφελημάτων, την έναρξη των ιδιωτικοποιήσεων Ημικρατικών Οργανισμών και το ξεπούλημα τους έναντι €1.4 Δις. Επέφεραν επίσης πλήγμα και απώλεια πολλών εκατομμυρίων στα Ταμεία Σύνταξης των εργαζομένων σ’ αυτούς τους Οργανισμούς», συμπληρώνει.

Το Δ.Σ. της Συντεχνίας μετά από ανταλλαγή απόψεων αποφάσισε να συνταχθεί με όλες τις δυνάμεις του τόπου που επιδιώκουν την απεμπλοκή από την Τρόικα «που θα μας απαλλάξει από τις πολιτικές της για συνεχή επιβολή μέτρων λιτότητας που οδηγούν στην ανεργία, τη φτώχια και την εξαθλίωση».

«Υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες εφόσον οι εργαζόμενοι και ο λαός συνεχίσει και εντείνει τον αγώνα και την αντίδραση. Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ αποφάσισε να πάρει θέση στην εμπροσθοφυλακή αυτού του αγώνα και να αγωνισθεί για την πλήρη διασφάλιση των Ταμείων Σύνταξης και την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων», προσθέτει.

Για το σκοπό αυτό, συνεχίζει, θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για ενημέρωση των πολιτών, συντονισμό και συνεργασία με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, σφυρηλάτηση της μεγαλύτερης δυνατής ενότητας δράσης των εργαζομένων και οργάνωση ποικιλόμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Τέλος. το Δ.Σ. της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ πιστεύει ότι τίποτα δεν πάει χαμένο και τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα