Την πληρωμή μισθών και συντάξεων σε δραχμές προτείνει στην Ελλάδα κορυφαίος Γερμανός συντηρητικός

14:23 23/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ελλάδα θα πρέπει να αρχίσει να πληρώνει σε δραχμές το ήμισυ των συντάξεων και των κρατικών μισθολογίων, στο πλαίσιο μιας σταδιακής εξόδου από την Ευρωζώνη, δήλωσε τη Δευτέρα κορυφαίος Γερμανός συντηρητικός.

Ο Alexander Dobrindt, Γενικός Γραμματέας της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας που αποτελεί αδελφό κόμμα του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ

(CDU), έχει εδώ και καιρό υποστηρίξει ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα να βγει εκτός Ευρωζώνης.

“Με την Ελλάδα έχουμε φτάσει στο τέλος του δρόμου. Δεν πρέπει να υπάρξει καμία περαιτέρω ενίσχυση. Μια χώρα που δεν έχει τη βούληση να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις, ή δεν είναι σε θέση να το πράξει, πρέπει να έχει την ευκαιρία εκτός του ευρώ”, είπε ο κ. Dobrindt, σύμφωνα με την εφημερίδα “Die Welt”.

“Η Ελλάδα θα πρέπει να αρχίσει τώρα να πληρώνει το ήμισυ των μισθών των δημόσιων υπηρεσιών, των συντάξεων, καθώς και άλλων δαπανών σε δραχμές”, πρόσθεσε ο κ. Dobrint.

“Μια μαλακή επιστροφή στο παλιό νόμισμα είναι το καλύτερο για την Ελλάδα, παρά μια δραστική κίνηση. Έχοντας τη δραχμή ως παράλληλο νόμισμα θα έδινε την ευκαιρία στην οικονομία να αναπτυχθεί”, σημείωσε.

Το CSU, συχνά, ασκεί κριτική στα σχέδια διάσωσης της ΕΕ σε σύγκριση με το κόμμα της Μέρκελ, αλλά τα σχόλιά του υπογραμμίζουν το βαθμό της γερμανικής απογοήτευσης με την Αθήνα σε σχέση με τη συνεχιζόμενη αδυναμία της να επιτύχει τους στόχους μεταρρυθμίσεων που τέθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας ύψους130 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Dobrindt δεν εξήγησε πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να διαχειριστεί μια μερική επιστροφή στον παλιό της νόμισμα χωρίς να προκαλέσει αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές και μια πιθανή κατάρρευση των τραπεζών της.

Keywords
Τυχαία Θέματα