Την ‘μούττη της Σαρακοστής’ έκοψαν οι δημότες της Επαρχίας Πάφου

16:20 3/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Με λίγη συννεφιά αλλά με πολύ κέφι γιορτάστηκε φέτος η Καθαρά Δευτέρα στην Πάφο.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν και φέτος η περιοχή του Φάρου στην Κάτω Πάφο όπου ντόπιοι και ξένοι γιόρτασαν τα παραδοσιακά κούλουμα. Δεκάδες κόσμου μαζεύτηκαν από πολύ νωρίς στην περιοχή, άναψαν τα κάρβουνα και έψησαν νόστιμους νηστίσιμους μεζέδες.

Η καθιερωμένη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πάφου περιλάμβανε χορούς, τραγούδια, τσιαττιστά, λουκουμάδες , ν ποτά και νηστίσιμα εδέσματα.

Αρκετοί

ήταν αυτοί που επιδόθηκαν στο πέταγμα του χαρταετού συμμετέχοντας και στο διαγωνισμό του χειροποίητου χαρταετού που διοργάνωσε η τοπική Αρχή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχία που σημείωσαν οι φετινές εκδηλώσεις του καρναβαλιού και της Καθαράς Δευτέρας στην Επαρχία Πάφου .

Ο κ. Βέργας ανέφερε πως η χθεσινοβραδινή αποκριάτικη φιέστα νεολαίας που διοργάνωσε ο Δήμος Πάφου συγκέντρωσε πλήθος κόσμου και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ενώ την ικανοποίηση του εξέφρασε και για την μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση του Σαββάτου με την συμμετοχή 57 ομάδων και αρμάτων και χιλιάδων καρναβαλιστών.

Ο Δήμος Πάφου, είπε, θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των πολιτών με διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνει. Σήμερα, συνέχισε, προσφέραμε δωρεάν λοκουμάδες, λαγάνες, ελιές, ταραμά και χαλβά.

Ο κ. Βέργας αναφέρθηκε και στον διαγωνισμό για το πέταγμα του χαρταετού που διοργάνωσε ο Δήμος Πάφου, αλλά και στο πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε από σχήματα της Επαρχίας και ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις οργανώνουν και άλλοι δήμοι και μεγάλες κοινότητες στην Πάφο όπως της Χλώρακας και Κισσόνεργας.

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Άγγελο Γεωργίου Οδυσσέως, ακύρωσε τις εκδηλώσεις που είχε προγραμματισμένες για σήμερα Καθαρά Δευτέρα στο Λιμανάκι στο Λατσί λόγω του θανάτου του 22χρονου Ανδρέα Μούζουρα απο την Πάνω Γυαλιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα