Τη χορήγηση της δόσης στην Ελλάδα τμηματικά, «φωτογραφίζουν» η Κομισιόν και ο Ντέισελμπλουμ

15:43 8/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η απόφαση για την καταβολή της επόμενης δόσης στην Ελλάδα, θα ληφθεί σήμερα από τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης με βάση την εισήγηση της τρόικας και τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Αθήνα με την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Ολι Ρεν.

Ο εκπρόσωπος Σάιμον ‘Ο Κόνορ άφησε

ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει εκταμίευση τμηματικά της δόσης υπό την προϋπόθεση της εκπλήρωσης των δεσμεύσεων που ανέλαβαν οι ελληνικές αρχές. Μάλιστα, όπως είπε, υπάρχει ήδη ανάλογο προηγούμενο με την Ελλάδα, καθώς στις δύο προηγούμενες αξιολογήσεις οι δόσεις καταβλήθηκαν τμηματικά και αυτός είναι «ένας καλός τρόπος που μπορούμε να ακολουθήσουμε».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, κατά την άφιξή στο Συμβούλιο, δήλωσε ότι στη σημερινή συνεδρίαση που θα ξεκινήσει στις 15:00 τοπική ώρα, θα ακούσουμε την Τρόικα για τη συμφωνία που σημειώθηκε σε τεχνικό επίπεδο με την Ελλάδα και επί της βάσης αυτής θα εξετάσουμε πότε και πως θα εκταμιευθεί η δόση, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Γιουρογκρούπ.

Τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα να καταβληθεί η δόση τμηματικά , αν αυτό κριθεί «αναγκαίο και μπορεί να βοηθήσει», κάτι το οποίο θα αποφασιστεί με βάση την εισήγηση της Τρόϊκα.

Σύμφωνα με τον κ. Ντέισελμπλουμ, στην Πορτογαλία και την Ελλάδα είναι απαραίτητη η πολιτική σταθερότητα προκειμένου οι χώρες αυτές να παραμείνουν στη σωστή τροχιά και για να εργαστούν στην εφαρμογή του προγράμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα