Τι απαντά ο Χριστόφιας για την περί ‘show’ επίσκεψη στην πλατφόρμα;

22:05 22/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η δική μας η δουλειά και το καθήκον αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει αλληλοκατανόηση ούτως ώστε να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας, να αντιμετωπίσουμε την κρίση, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης για την κατάθεση θεμέλιου λίθου του Πρότυπου Κέντρου Ημέρας του Συνδέσμου Γονέων Ενηλίκων Ατόμων με Νοητική Αναπηρία «Απόστολος Λουκάς» στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας κληθείς να σχολιάσει την επιστολή του Επιτρόπου Όλι Ρεν που στάλθηκε

στην Κύπρο και σε άλλες τέσσερις χώρες για την οικονομία, είπε ότι «δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή είναι η ΕΕ, έχει κανόνες, ο κ. Ρεν κάνει τη δουλειά του και εμείς πρέπει να κάνουμε τη δική μας. Η δική μας η δουλειά και το καθήκον αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει αλληλοκατανόηση ούτως ώστε να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας, να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να μην μπούμε στον μηχανισμό, διότι αν μπούμε σε μηχανισμούς τα πράγματα θα είναι χειρότερα για ολόκληρο τον κυπριακό λαό».

Ερωτηθείς αν αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητηθεί κάποιο πακέτο οικονομικών μέτρων, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «συνεχώς συζητούμε πακέτα για αυτό το θέμα. Το θέμα είναι να γίνουν αποδεκτά από τους κοινωνικούς εταίρους και να δείξει κατανόηση και η Βουλή των Αντιπροσώπων».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι κοινωνικοί εταίροι διαφωνούν, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «θα δείξει αν διαφωνούν, διότι μόλις άρχισε ο κοινωνικός διάλογος».

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις για την επίσκεψη του στην πλατφόρμα και ότι αυτή έγινε για «show», ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «ο Πρόεδρος είναι one man δεν είναι many men εν πάση περιπτώσει. Η πλατφόρμα έχει ειδικές προδιαγραφές και δεν προσφέρεται για peoples’ show. Εν πάση περιπτώσει, ο Πρόεδρος έκανε το καθήκον του. Πήγε επί τόπου να δει και να ακούσει, αν θέλετε από καθήκον, αλλά ήμουν και περίεργος να δω τι είναι και αυτό το πράγμα με το οποίο ασχολείται όλη η υφήλιος ουσιαστικά, όχι μόνο η γύρω περιοχή, για να έχω από πρώτο χέρι ενημέρωση. Και είχαμε. Τώρα, αν μπορούσαν να πάνε και 100 δημοσιογράφοι εγώ θα το ήθελα για να είναι και μαζικό το show, αλλά μεριμνήσαμε να πάνε τα κανάλια και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) και να δώσουν τις πληροφορίες που χρειαζόντουσαν στον λαό και αυτές που μπορούσαν να δώσουν και αυτές που μπορούσαμε εμείς να δώσουμε, τις δώσαμε».

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάτι που δεν μπορούσαμε να δώσουμε στη δημοσιότητα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε «τίποτε απολύτως. Ακόμα δεν έχουμε τα στοιχεία και όταν θα τα έχουμε θα τα δώσουμε».

Τέλος σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Πρόεδρος τους υποσχέθηκε παλαιότερα ότι οι δημοσιογράφοι θα μεταβούν στην πλατφόρμα και θα τον υποδεχθούν, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «αυτό έγινε διότι είχαμε διαβεβαιώσεις πρώτα ότι θα μπορούσαν να πάρουν τους δημοσιογράφους και δεν μπόρεσαν να τους πάρουν. Και για τούτο ευθύνεται ο Πρόεδρος; Δεν πειράζει».

Keywords
Τυχαία Θέματα