Θέματα Προεδρίας συζήτησαν Υπ. Εργασίας-Οργάνωση Εργοδοτών Γερμανίας

11:03 6/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το πακέτο εργοδότησης που συζητείται στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ συζήτησε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε  το πρωί της Δευτέρας με ανώτερο στέλεχος της Γερμανικής Οργάνωσης Εργοδοτών, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Προεδρία θα δώσει έμφαση στα θέματα της ανεργίας στους νέους.

Ο Γερμανός αξιωματούχος είπε σε δηλώσεις του ότι η Κυπριακή Προεδρία φαίνεται να είναι πολύ καλά προετοιμασμένη και θα ενεργήσει ως καλός διαμεσολαβητής στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις στην ΕΕ, εκφράζοντας

παράλληλα την αισιοδοξία του ότι υπάρχουν οι δυνατότητες «για να ξεπεράσουμε την υφιστάμενη κρίση».

Πολύ καλά προετοιμασμένη βρήκε την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ στο πρόσωπο της Υπουργού Εργασίας  από πλευράς του το ανώτερο στέλεχος της Συνομοσπονδίας Συλλόγων Γερμανών Εργοδοτών Πίτερ Κλέβερ, ο οποίος εξέφρασε αισιοδοξία ότι η κρίση που αντιμετωπίζει η ΕΕ θα ξεπεραστεί.

«Είναι με χαρά που ενημερωθήκαμε για τα θέματα τα οποία οι ίδιοι θεωρούν σημαντικά κατά τη διάρκεια της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο», ανέφερε η κ. Χαραλάμπους σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση.

«Για μας, ως Προεδρία, είναι πάντοτε σημαντικό να γνωρίζουμε τις θέσεις όλων των πλευρών κατά τη διάρκεια της συζήτησης των μεγάλων ζητημάτων που απασχολούν σήμερα την ΕΕ», είπε.

Ιδιαίτερα, πρόσθεσε, «είχαμε την ευκαιρία να σταθούμε στο πακέτο απασχόλησης το οποίο πρότεινε η Επιτροπή και σε στοιχεία του πακέτου απασχόλησης». Από την πλευρά μας ως Κύπρος, είπε, «ενημερώσαμε ότι έμφαση θα δώσουμε στα θέματα της νεανικής ανεργίας».

Συνέχισε λέγοντας ότι «προγραμματίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση Συνέδριο της Προεδρίας μέσα στον Οκτώβρη και σ’ αυτό το Συνέδριο θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα συστήματα εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης των νέων ανθρώπων».

Η κ. Χαραλάμπους ανέφερε παράλληλα ότι «μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια η γερμανική εμπειρία, μια πετυχημένη εμπειρία αυτού που οι ίδιοι ονομάζουν το διπλό σύστημα που περιλαμβάνει εκπαίδευση και κατάρτιση σε χώρους εργασίας, είναι πάρα πολύ σημαντική».

Πρόσθεσε ότι «είχαμε επίσης την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τον εφαρμοστικό κανονισμό για την απόσπαση των εργαζομένων».

Η αρχή της απόσπασης των εργαζομένων, εξήγησε, είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της ΕΕ.

«Η προσπάθειά μας ως Κυπριακή Προεδρία, στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για τον εφαρμοστικό κανονισμό, είναι να βρούμε εκείνη την ισορροπία που από τη μια θα υποβοηθάει την απόσπαση, αλλά ταυτόχρονα θα έχει και εκείνες τις διαδικασίες για να μπορεί να ελέγχεται ότι η διαδικασία της απόσπασης γίνεται μέσα σε σωστά πλαίσια και για τις επιχειρήσεις και για τους εργαζόμενους», σημείωσε.

«Πάρα πολύ καλά προετοιμασμένη σε όλα τα ντοσιέ που προωθούνται εντός ΕΕ», βρήκε την Υπουργό Εργασίας ο Γερμανός αξιωματούχος της Συνομοσπονδίας Συλλόγων Γερμανών Εργοδοτών Πίτερ Κλέβερ.

«Αν

Keywords
Τυχαία Θέματα