Θέματα φυσικού αερίου απασχόλησαν Συλικιώτη και ΑΚΕΛ

13:41 18/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με προγραμματισμένο και ολοκληρωμένο τρόπο και χωρίς καμία καθυστέρηση προχωρούν οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης για το φυσικό αέριο, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης.

Πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις για την έλευση του αερίου θα ληφθούν όταν ολοκληρωθεί και ο διάλογος με τη Noble Energy και έχουμε ενώπιον μας όλα τα δεδομένα , χωρίς να αποκλείονται και ενδιάμεσες λύσεις.

Ο Υπουργός ενημέρωσε σήμερα τον ΓΓ του ΑΚΕΛ

Άντρο Κυπριανού για τις εξελίξεις γύρω από τα θέματα του φυσικού αέριου, στο πλαίσιο του διάλογου με τα πολιτικά κόμματα.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι με τον Υπουργό έγινε ανταλλαγή σκέψεων και για το ενδεχόμενο καθιέρωσης κάποιων θεσμών που θα μπορούσαν να συμβάλουν στο να υπάρξει μια συλλογική συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια.

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το περιεχόμενο της συζήτησης λέγοντας ότι γίνεται μια πολύ σοβαρή και προγραμματισμένη δουλειά και τα χρονοδιαγράμματα τα οποία εξαγγέλθηκαν για τις διάφορες φάσεις φαίνεται να υλοποιούνται.

Επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματός του ότι στα ζητήματα του φυσικού αερίου θα έπρεπε να υπάρχει μια όσο το δυνατό πιο συλλογική προσπάθεια, προβληματισμός και ανταλλαγή απόψεων με τα κόμματα για το πώς προχωρούμε.

«Θεωρώ ότι αυτό το οποίο γίνεται, αντιλαμβάνομαι με τις οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι πάρα πολύ σημαντικό για την μελλοντική πορεία, έχουμε ανταλλάξει κάποιες απόψεις για το πώς θα μπορούσαν να καθιερωθούν κάποιοι θεσμοί που να μπορούσαν να συμβάλουν στο να υπάρξει μια συλλογική συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια, πάντα με γνώμονα ότι είναι οι εκάστοτε κυβερνήσεις που αποφασίζουν για αυτά τα ζητήματα, αλλά η σοφία των πολλών είναι καλύτερη από την σοφία του ενός ή μιας κυβέρνησης», σημείωσε ο κ. Κυπριανού.

Πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση και τα πράγματα κινούνται με το σωστό προγραμματισμό».

Ερωτηθείς για τις εισηγήσεις του ΑΚΕΛ για την εγκαθίδρυση θεσμών, απάντησε ότι είναι καλό να καθιερωθούν κάποιες διαδικασίες για να ισχύουν, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση, για το πώς για παράδειγμα τα πολιτικά κόμματα μπορούν να διατυπώνουν σκέψεις και προβληματισμούς γύρω από το θέμα της καλύτερης συλλογικής διαχείρισης και αξιοποίησης του φυσικού αερίου.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι υπάρχουν διάφορα πρότυπα, όμως πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα δικά μας δεδομένα, σημειώνοντας ότι η πιστή αντιγραφή προτύπων δεν είναι η καλύτερη λύση και ότι αντίθετα πρέπει να γίνεται μελέτη διαφόρων προτύπων και υιοθέτηση της καλύτερης δυνατής επιλογής.

Σημείωσε ακόμη ότι η θεσμοθέτηση δεν προϋποθέτει νομοθετική ρύθμιση, αφού, όπως εξήγησε, οι θεσμοί δεν είναι πάντοτε κατοχυρωμένοι νομοθετικά.

Ο Υπουργός έκανε λόγο για παραγωγική και εποικοδομητική συζήτηση , αναφέροντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών του με τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα, έχοντας ήδη συναντηθεί την περασμένη εβδομάδα με ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ και σήμερα με το ΑΚΕΛ.

Σημείωσε

Keywords
Τυχαία Θέματα