Θέμα παύσης ΔΚΤ έθεσε ο βουλευτής των Οικολόγων

20:28 8/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης έγειρε εκ νέου σήμερα θέμα παύσης του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη από τα καθήκοντα του.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, ο κ. Περδίκης είπε ότι «το μπάχαλο στην συνεννόηση μεταξύ Κυβέρνησης και Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας συνεχίζεται», εκφράζοντας απογοήτευση.

‘Σήμερα ο κ.

Διοικητής μας πληροφόρησε και μάλιστα γραπτώς ότι ούτε λίγο ούτε πολύ η παραμονή του ELA πάνω στη μεταφορά του από την Λαϊκή Τράπεζα στην Τράπεζα Κύπρου είναι μάνα εξ ουρανού κι ότι πρέπει να είμαστε και πολύ ευτυχείς για την μεταφορά του ELA πάνω στην Τράπεζα Κύπρου, την οποία μεταφορά πάλεψε να αποτρέψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο δεύτερο Γιούρογκρουπ και έφυγε για να πάει στις Βρυξέλες με σαφή εντολή από την σύσκεψη των αρχηγών, να μην επιτρέψει την μεταφορά του ELA από την Λαϊκή Τράπεζα στην Τράπεζα Κύπρου», είπε.

Αυτό, είπε ο κ. Περδίκης, αποτελεί ένα δείγμα της έλλειψης συνεννόησης αλλά και πολιτικού οράματος μεταξύ της Κυβέρνησης και του Διοικητή. «Συνεχίζεται η ίδια κατάσταση κι έτσι εγείρεται ξανά το θέμα της παύσης του Διοικητή από τη θέση του. Και πρέπει η Κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις. Σήμερα ο Διοικητής ρεζίλεψε ξανά την Κυβέρνηση, την άφησε εκτεθειμένη», πρόσθεσε.

Εμείς έχουμε κι άλλα στοιχεία, συνέχισε, που αποδεικνύουν ότι δεν εξασκεί τα καθήκοντα του που προκύπτουν από τον νόμο και το Σύνταγμα και έχουμε τεκμηριωμένο φάκελο που μπορεί ο οποιοσδήποτε θέλει να ξεκινήσει διαδικασία παύσης του.

«Η σημερινή του παρουσία νομίζω ότι ήταν αποδεικτική του γεγονότος ότι η δράση του ως Διοικητή είναι και επικίνδυνη γιατί ενώ το νομικό πλαίσιο που έχει ψηφίσει η Βουλή του επιτρέπει σε συνεννόηση με τον Υπουργό Οικονομικών να προχωρούν στην περίπτωση των περιοριστικών μέτρων μετά από διαβούλευση με την τρόικα στην δε περίπτωση των resolution των τραπεζών χωρίς καν να ενημερώνουν την τρόικα, αυτοί μάς έχουν ομολογήσει ότι δεν κάνουν βήμα ως Κεντρική Τράπεζα αν δεν πάρουν την έγκριση της τρόικα. Αυτό για μένα συνιστά εθνική προδοσία», είπε.

Ο κ. Περδίκης εξέφρασε, επίσης, ανησυχία για «το γεγονός ότι ο Υπουργός Οικονομικών φαίνεται να παρουσιάζει την Κυβέρνηση να κάνει δεύτερες σκέψεις για το Ταμείο Αλληλεγγύης, Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής».

Εμείς κι όλες οι πολιτικές δυνάμεις, συμπλήρωσε, ζητούμε να λειτουργήσει το Ταμείο και δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση να υπάρχει πισωγύρισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα