Θανατική ποινή αντιμετωπίζει ο συλληφθείς υιός του Καντάφι

10:05 20/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Την επιβολή θανατικής ποινής αντιμετωπίζει στη Λιβύη ο υιός του Καντάφι, Σαΐφ αλ  Ισλάμ, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο, όπως ανέφερε ο Μοχάμεντ αλ Αλάγκι, ο  μεταβατικός Υπουργός Δικαιοσύνης της Λιβύης, δηλώνοντας στο ειδησεογραφικό  πρακτορείο ”Ρόιτερς”, ότι ο Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι

θα δικασθεί για ”εγκλήματα, που  επισύρουν τη θανατική ποινή στη Λιβύη”.

”Παρακίνησε άλλους να σκοτώνουν ανθρώπους, καταχράστηκε δημόσιο χρήμα, είχε  συμμετοχή στη στρατολόγηση μισθοφορικού στρατού”, είπε ο Υπουργός.

”Όμως αυτά είναι μέρος, μόνον, του κατηγορητηρίου, που θα συντάξει ο Γενικός  Εισαγγελέας”, πρόσθεσε, αναφέροντας ότι η θανατική ποινή για τέτοια εγκλήματα  προβλέπεται από τη νομοθεσία της εποχής της πολύ μακράς διακυβέρνησης της χώρας απο τον Μουαμάρ Καντάφι.

Ο Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι, ο τελευταίος υιός του Μουαμάρ Καντάφι, αναζητείτο στο έδαφος της Λιβύης και ενωρίτερα το Σάββατο συνελήφθη, τραυματισμένος απο μια ΝΑΤΟϊκή αεροπορική επιδρομή.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε απο τις λιβυκές Αρχές ”ανθρώπινη μεταχείριση” για τον Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι, με την εκπρόσωπο του αμερικανικού Υπουργείου Νικόλ Τόμσον να δηλώνει ότι η σύλληψη αυτή ”αποτελεί νέο βήμα προς την ειρήνη και τη δημοκρατία, που ο λιβυκός λαός δικαιούται”.

Η κ. Τόμσον ζήτησε όπως η Κυβέρνηση στην Τρίπολη ”έχει συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, στο πλαίσιο της μελλοντικής οργάνωσης της δίκης” του Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι.

Keywords
Τυχαία Θέματα