Θα υποστηρίξει την υπογραφή του δηλώνει ο Σέρτογλου,επιμένοντας όμως σε αλλαγές στο κείμενο

17:55 8/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μπορούμε να κοιτάξουμε με συμπάθεια το γεγονός μιας χώρας, μιας ομοσπονδίας, στο πλαίσιο των κανονισμών της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, δήλωσε ο πρόεδρος της τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Χασάν Σέρτογλου κατά την διάσκεψη Τύπου μιας ώρας και 15 λεπτών που έδωσε σήμερα για τα τεκταινόμενα στη Ζυρίχη.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Σέρτογλου ανέφερε ότι, με το προσχέδιο της συμφωνίας, οι Τ/κ δεν μπήκαν υπό τον ζυγό κανενός και το εν λόγω κείμενο

είναι αδύνατο να μείνει το ίδιο. Επεσήμανε δε ότι μεταξύ των δηλώσεων που έκανε πριν φύγει για την Ζυρίχη και αυτών που έκανε μετά την υπογραφή της «προσωρινής διευθέτησης για το ποδόσφαιρο στην Κύπρο» – όπως είναι ο επίσημος τίτλος του εγγράφου – δεν υπάρχει καμιά διαφορά.

Για τον κ. Σέρτογλου, το κείμενο που υπέγραψε είναι προσχέδιο, πάνω στο οποίο πρέπει να γίνουν αλλαγές και να συμπληρωθούν τα κενά, και το κείμενο που θα οριστικοποιηθεί θα δώσει προς έγκριση στα σωματεία, όπως τόνισε.

Αναφερόμενος δε στις κατηγορίες εναντίον του, ο Χασάν Σέρτογλου είπε ότι «αυτός που δεν ξέρει τι είναι αθλητισμός, οι φίλοι που δεν έκαναν τίποτα σ’ αυτή τη χώρα για 40 χρόνια, φίλοι με την ιδεολογία ‘όπως ήρθε να φύγει, να συνεχίσουμε να αναλωνόμαστε (χωρίς να κάνουμε τίποτα)’, το κάθε σχόλιο και η αρνητικότητα τους δυστυχώς συνεχίζουν να μπερδεύουν το μυαλό των ανθρώπων διαδίδοντας λόγια που εμείς δεν βγάλαμε από το στόμα μας». Ευχαρίστησε δε όσους σε αυτό το θέμα εξέφρασαν την στήριξή τους προς την τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Ως προς τις επικρίσεις γιατί υπέγραψε το κείμενο, ο Σέρτογλου υπενθύμισε ότι είχε δηλώσει από πριν πως θα υπέγραψε το κείμενο που θα τίθεντο μπροστά τους στη Ζυρίχη και θα το έπαιρνε να το φέρει στην Κύπρο γιατί η ευθύνη είναι των σωματείων. Στην ομιλία που έκανε στη συνάντηση στα γραφεία της ΦΙΦΑ στην Ζυρίχη, συνέχισε, έθεσε ορισμένα σημεία που έπρεπε να καθοριστούν, όπως το πόσοι θα είναι οι τ/κ αντιπρόσωποι στα συμβούλια της ΦΙΦΑ και της ΚΟΠ, πως θα γίνονται οι αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου, σε περίπτωση μη συμφωνίας μεταξύ των τεσσάρων Τ/κ και τεσσάρων Ε/κ στην Επιτροπή που αυτοί θα δημιουργήσουν, πώς θα επιλύεται αυτή. Επίσης, ποια θα είναι η αρμοδιότητα, εξουσία της τ/κ ομοσπονδίας στις επαφές με ξένους που θα κάνει στον «βορρά». Αυτά, είπε, ο κ. Σέρτογλου είναι θέματα που πρέπει να ξεκαθαρίσουν γιατί, σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα διατυπωθεί μια θετική άποψη.

Πρόσθεσε δε ότι ο λόγος που «κόβονταν» η τ/κ ομοσπονδία από τις συνεδριάσεις στο πλαίσιο της ΦΙΦΑ στο παρελθόν ήταν πως έπρεπε να αναγνωρίσει ότι στο πλαίσιο των συμβουλίων της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, η μόνη αρμόδια οργάνωση είναι η ΚΟΠ.

Ο πρόεδρος της τ/κ ομοσπονδίας υποστήριξε ότι στη συνάντηση στη Ζυρίχη και ο Πρόεδρος της ΦΙΦΑ, Σεπ Μπλάτερ ανέφερε πως στο κείμενο υπάρχουν αρκετά σημεία που πρέπει να ξεκαθαρίσουν και «υπάρχει πολλή κατ’ οίκον εργασία». Ο κ. Σέρτογλου αποκάλυψε ότι έστειλε χθες επιστολή στον κ. Μπλάτερ, την οποία μοίρασε σήμερα στους δημοσιογράφους. Σε αυτή, είπε, γίνεται αναφορά ότι πρέπει να συζητηθούν και να ξεκαθαρίσουν πολλά θέματα που αφορούν απευθείας την τ/κ ομοσπονδία στο κείμενο. Τόνισε δε ότι η τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν είναι ιδιοκτησία του αλλά ανήκει στα σωματεία. «Αυτόν τον δρόμο τον κάναμε μαζί και μαζί θα ενωθούμε με τον κόσμο. Αυτό δεν θα το εμποδίσει κανείς».

Ο κ. Σέρτογλου διέψευσε επίσης ως λανθασμένους τους ισχυρισμούς ότι ενώ ήταν στην Ζυρίχη του τηλεφώνησε ο Τούρκος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις, Μπεσίρ Αταλάι και του είπε ότι αυτό το κείμενο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό γι’ αυτό και άλλαξε γνώμη. Από την Ζυρίχη είπε, τηλεφώνησε τρεις φορές μόνο στην οικογένειά του και από τότε που γύρισε δεν έχει μιλήσει ούτε με τον “πρόεδρο”, ούτε με τον “πρωθυπουργό”. «Σε αυτό το δρόμο υπάρχει θάνατος και όχι γυρισμός, θα καταφέρουμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Ανέφερε ακόμη ότι οι συζητήσεις μεταξύ της τ/κ ομοσπονδίας και της ΚΟΠ για το μέλλον της Κύπρου, θα είναι πολύ πιο προχωρημένες όχι μόνο από το σχέδιο Ανάν που είχε προκύψει στο Κυπριακό, αλλά και από ένα νέο σχέδιο που θα βγει για μια περιεκτική λύση. Αυτό είναι και το σημείο που θέλει να φτάσει όπως είπε, δηλαδή σε μια λύση πιο προχωρημένη και από ένα περιεκτικό σχέδιο λύσης του Κυπριακού. «Εάν δεν είναι πιο προχωρημένο, θα παραιτηθώ το επόμενο λεπτό». Στην ομοσπονδία, πρόσθεσε, δεν κάνουν πολιτική, υπενθυμίζοντας ότι τα μέλη της είναι άνθρωποι από όλες τις πολιτικές παρατάξεις και όλοι συμφωνούν στο θέμα της νεολαίας και του αθλητισμού.

Έναντι των επικρίσεων που δέχτηκε από τον «αναπληρωτή πρωθυπουργό» Σερντάρ Ντενκτάς, ο Χασάν Σέρτογλου είπε ότι «θα υποστηρίξω την υπογραφή μου» ενώ για τον «βουλευτή» του τ/κ Δημοκρατικού κόμματος – Εθνικές δυνάμεις, Ζορλού Τορέ, είπε ότι δεν καταλαβαίνει το πνεύμα του αθλητισμού.

Ως διοικητικό συμβούλιο της τ/κ ομοσπονδίας, συνέχισε, «μείναμε στο καγκέλι (πόρτα). Εάν θα ανοίξεις το καγκέλι (πόρτα) και εάν θα περάσεις ή όχι, είναι δουλειά της αθλητικής κοινότητας. Ή θα ανοίξουν το καγκέλι (πόρτα) μέχρι τέλους και θα μπούνε μέσα ή θα κλείσουν το καγκέλι (πόρτα) και κλειδώνοντάς το και θα γυρίσουν στα παλιά και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε να αναλωνόμαστε. Δεν παραδιδόμαστε σε κανέναν, δεν θα τεθούμε υπό τον ζυγό κανενός».

Εάν συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο, είπε, η ιδιότητα του προέδρου της τ/κ ομοσπονδίας θα μείνει για πάντα στην ΦΙΦΑ και τα ονόματα από κάτω θα αλλάζουν. «Ήρθε πια ο χρόνος να ανοίξουμε προς τη διεθνή κοινότητα. Τέλειωσε ο καιρός που παλεύαμε μεταξύ μας».

Ανακοίνωσε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα δει ξεχωριστά τους προέδρους των 42 σωματείων που είναι μέλη της γενικής συνέλευσης της τ/κ ομοσπονδίας. Θα ενημερώσει, πρόσθεσε, και τον Τ/κ ηγέτη για τα όσα έγιναν στη Ζυρίχη.

Keywords
Τυχαία Θέματα