Τετραήμερη κράτηση στον 19χρονο- Πήγαινε να ταΐσει τους σκύλους, που δεν είχε!

13:09 20/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα 4ημερης προσωποκράτησης εναντίον εθνοφρουρού, 19 χρόνων, από την Κοφίνου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση πρόκλησης πυρκαγιάς σε φυτείες.

Ο νεαρός συνελήφθη από την Αστυνομία χθες το απόγευμα ύστερα από μαρτυρία για την παρουσία του σε μια από τις εστίες των τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιάς που μαινόταν ολόκληρη την ημέρα και το μεγαλύτερο μέρος της νύχτας σε αγροτικές περιοχές μεταξύ των κοινοτήτων

Χοιροκοιτία, Άγιος Θεόδωρος, Σκαρίνου και Ψεματισμένος.

Λοχίας του ΤΑΕ Λάρνακας κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου πως χθες το πρωί, ενώ περιπολικό της αστυνομίας προσέγγιζε μια από τις εστίες της πυρκαγιάς, αντιλήφθηκε ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο να διαφεύγει από το μέρος από χωματόδρομο και να κινείται προς τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού. Ακολούθησε ανακοπή του αυτοκινήτου από την Αστυνομία, μέλη της οποίας διαπίστωσαν ότι το όχημα οδηγείτο από το 19χρονο.

Όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν να μάθουν τι έκανε στο σημείο, ο 19χρονος ισχυρίστηκε ότι πήγε για να ταΐσει τους σκύλους του ξαδέλφου του. Όταν όμως οι αστυνομικοί του ζήτησαν να υποδείξει το χώρο με τους σκύλους, ο νεαρός παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα και ανέφερε πως το αυτοκίνητο ανήκε σε φίλο του και πως χάθηκε στην περιοχή.

Χθες ανακρινόμενος στον Αστυνομικό Σταθμό Ζυγίου, ο 19χρονος παραδέχθηκε ότι δεν είναι κάτοχος άδειας οδήγησης και ότι βρίσκεται με αναρρωτική άδεια από τη μονάδα του. Ύστερα όμως από εκτεταμένες έρευνες που διεξήγαγε η Αστυνομία στη μονάδα του, διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός έλεγε ψέματα. Ο νεαρός ανέφερε στους αστυνομικούς ότι ενώ περιφερόταν στην Κοφίνου, άκουσε τις σειρήνες των πυροσβεστικών οχημάτων της ΕΜΑΚ και όπως είπε, του αρέσει να ακολουθεί τα πυροσβεστικά οχήματα και να παρακολουθεί τους πυροσβέστες κατά την κατάσβεση πυρκαγιών.

Οι αστυνομικοί διεξήγαγαν έρευνα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε στην παρουσία του νεαρού και στο πίσω μέρος εντοπίστηκαν τρία πλαστικά δοχεία, ένα από τα οποία περιείχε υγρή ουσία που μύριζε λάδι μηχανής αυτοκινήτου, ενώ τα άλλα δύο μύριζαν εύφλεκτη ύλη, πιθανόν βενζίνη. Και τα τρία δοχεία παραλήφθηκαν από την Αστυνομία προκειμένου να αποσταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν αποκλείεται στην όλη υπόθεση της πυρκαγιάς, η οποία ξέσπασε ταυτόχρονα σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, να εμπλέκονται και άλλα άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα