Τεράστια η σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας

16:02 20/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την τεράστια σημασία και αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας εξήρε η Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου Φλωρεντία Ζεϊτούνι προσθέτοντας ότι το αίμα είναι ένας ζωντανός ιστός που δεν μπορεί ακόμη να υποκατασταθεί με κανένα φάρμακο ή χημική ουσία και λαμβάνεται μόνο από υγιείς δότες.

Με δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Ζεϊτούνι ανέφερε ότι “το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη που έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και γιορτάζεται κάθε χρόνο

στις 14 Ιουνίου πραγματοποίησε τρεις εκδηλώσεις”.

Ανέφερε ότι στις 13 Ιουνίου διεξήχθη ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου και της Ομάδας Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Ξυλοφάγου ενώ στις 14 του μήνα, ημέρα της Παγκόσμιας ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη πραγματοποιήθηκε Εθελοντική Αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Πρόσθεσε ότι “στους αιμοδότες που προσήλθαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου δόθηκαν αναμνηστικά δώρα ενώ την Κυριακή 17 Ιουνίου προγραμματίστηκε ποδηλασία από το προαύλιο του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου με κατάληξη στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι όπου υπήρχε κλιμάκιο για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Στους ποδηλάτες απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα” σημείωσε.

Η Διευθύντρια του Νοσοκομείου εξήρε ” την τεράστια σημασία και αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας” και είπε ότι “το αίμα είναι ένας ζωντανός ιστός που δεν μπορεί ακόμη να υποκατασταθεί με κανένα φάρμακο ή χημική ουσία ή να παρασκευαστεί και το παίρνουμε μόνο από υγιείς δότες έτσι η μετάγγιση αίματος και των παραγώγων του σώζει εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο”.

Ανέφερε ακόμα ότι η ” Διεύθυνση του Γενικού Νοσοκομείου Αμμόχωστου υιοθετώντας το σύνθημα που έχει επιλεγεί για φέτος “Κάθε Αιμοδότης είναι ένας Ήρωας” θέλει να ευχαριστήσει και να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση των εθελοντών αιμοδοτών ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν αίμα, και να ενθαρρύνει αυτούς που δεν είναι αιμοδότες και είναι υγιείς να αρχίσουν να προσφέρουν αίμα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα