Τεράστια απώλεια χαρακτηρίζει η ΥΠΕΞ το θάνατο της Στέλλας Σουλιώτη

16:32 2/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο θάνατος της Στέλλας Σουλιώτη είναι μια τεράστια απώλεια για την Κύπρο, ανέφερε σήμερα η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, χαρακτηρίζοντας την εκλιπούσα «πρότυπο Κύπριας γυναίκας και πολιτικού» και «πρότυπο ανθρώπου».

Η κ. Μαρκουλλή είπε ότι «έχω χάσει έναν δικό μου άνθρωπο» και πολύ αγαπημένο φίλο, ενώ πρόσθεσε ότι «είμαστε όλοι φτωχότεροι σήμερα», καθώς έφυγε ένας άνθρωπος και ένας πολιτικός που χάραξε πορεία με τη σταδιοδρομία και τη συμβολή της, από όλα τα αξιώματα

που υπηρέτησε κατά άριστο τρόπο.

Η Στέλλα Σουλιώτη, σημείωσε, συνέβαλε στη διαπραγματευτική ομάδα των εκάστοτε Προέδρων της Δημοκρατίας, ενώ είπε ότι αποτελούσε παράγοντα συνέχειας.

Είπε ακόμη ότι για όσους την έζησαν θα αποτελεί το πρότυπο του αξιοπρεπούς πολιτικού, με μόνη έγνοια το καλό της Κύπρου και του κυπριακού λαού.

Η κ. Μαρκουλλή είπε ότι πληροφορήθηκε για το θάνατο της Στέλλα Σουλιώτη όταν συνόδευε τον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών κατά την επίσκεψή του στο Αρχαιολογικό Μουσείο, νωρίτερα σήμερα, προσθέτοντας ότι της πήρε πολύ ώρα μέχρι να καταφέρει να επικοινωνήσει με τον ομόλογό της.

Κατέληξε, λέγοντας ότι η μνήμη και τα διδάγματα της εκλιπούσας «θα μας συντροφεύουν πάντα».

Keywords
Τυχαία Θέματα