Τέλος Οκτωβρίου το πόρισμα για το 7χρονο κοριτσάκι στο ΓΝ Πάφου

11:43 19/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Περί τα τέλη του μήνα αναμένεται να γνωστοποιηθούν τα πορίσματα της έρευνας για τον τραυματισμό του 7χρονου κοριτσιού στο μάτι, από καυστικό φωσφορικό οξύ στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, σύμφωνα με το Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου Σπύρο Γεωργίου, προσθέτοντας πως η έρευνα άρχισε σήμερα.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, το Υπουργείο Υγείας έχει αποστείλει επιστολή και έχει διορίσει ερευνώντα λειτουργό για τη διεξαγωγή έρευνας στο Νοσοκομείο Πάφου.

Είπε ακόμη πως και εντός του Νοσοκομείου Πάφου έχει διαταχθεί εσωτερική έρευνα για να διερευνηθεί το περιστατικό, ωστόσο, όπως ανέφερε,

επειδή διεξάγεται έρευνα από το λειτουργό του Υπουργείου Υγείας πρέπει να αναμένεται το πόρισμα.

Ο Γενικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Πάφου ανέφερε επίσης πως εκεί και όπου υπάρχουν ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν.

Η έρευνα διετάχθη μετά τις σοβαρές καταγγελίες που διατύπωσε ο Χριστόδουλος Κωνσταντίνου εναντίον του Ιατρικού Προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου για αμέλεια μετά από ατύχημα με καυστικό φωσφορικό οξύ στο Οδοντιατρείο του Νοσοκομείου, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό έγκαυμα στο αριστερό μάτι της κόρης του 7 ετών.

Ο κ. Κωνσταντίνου είχε καταγγείλει πως στις 3 Οκτωβρίου η σύζυγος του με την κόρη τους επισκέφτηκαν το οδοντιατρείο με σκοπό την επιδιόρθωση ενός δοντιού της μικρής που ήταν χαλασμένο.

Η οδοντίατρος, σύμφωνα με τον πατέρα του 7χρονου κοριτσιού, στην προσπάθεια της να δείξει στο κοριτσάκι το φάρμακο που θα βάζει στο δόντι της πάτησε, κατά λάθος, το χερούλι της συσκευής με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζει, αρκετή ποσότητα καυστικού φωσφορικού οξέως να μπει στο αριστερό της μάτι και να της προκαλέσει σοβαρό έγκαυμα.

Μετά από επίσκεψη της μικρής στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου όπως καταγγέλλει ο κ. Κωνσταντίνου οι επί καθήκοντι ιατροί παρότρυναν τη σύζυγό του να επισκεφτεί κάποιο ιδιώτη οφθαλμίατρο ενώ η7χρονη υπέφερε από τους πόνους.

Η μητέρα μετέφερε το κοριτσάκι στον ιδιώτη οφθαλμίατρο, που της είχαν εισηγηθεί οι γιατροί, και αφού διαπιστώθηκε ότι απουσίαζε στο εξωτερικό οδηγήθηκε μετά από 2,5 ώρες καθυστέρηση σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό όπου και άρχισε συστηματική θεραπεία.

Ο πατέρας της μικρής είπε επίσης ότι χρειάστηκε να μεταφέρει την κόρη του σε εξειδικευμένο οφθαλμίατρο σε κέντρο του Ισραήλ. Είπε ακόμη πως τα αποτελέσματα των εξετάσεων κατέδειξαν ότι απαιτείται μακροχρόνια θεραπεία ενώ σύντομα θα χρειαστεί να υποβληθεί η κόρη του σε χειρουργική επέμβαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα