Τάσος Μητσόπουλος: Εργαζόμαστε για περαιτέρω απελευθέρωση των πτήσεων

13:32 10/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών εργάζεται εντατικά στο θέμα της περαιτέρω απελευθέρωσης των πτήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα εποχικότητας του κυπριακού τουρισμού και να επιτευχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών Τάσος Μητσόπουλος.

Όπως

είπε, υπάρχει νέα θετική εξέλιξη από την Ουκρανία, η οποία, πέραν των ναυλωμένων πτήσεων, έχει επιτρέψει σε καθορισμένες αεροπορικές εταιρείες την εκτέλεση δρομολογίων προς την Κύπρο.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο εκδήλωσης των Κυπριακών Ταχυδρομείων, όπου παρέστη με αφορμή την εορτή του προστάτη των ταχυδρομείων Αγ. Ζήνωνα, ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι η απελευθέρωση των πτήσεων αποτελεί μέρος του μνημονίου, με την Τρόικα να θέτει ζήτημα ανοιχτών ουρανών.

Αναφέρθηκε στο σχέδιο δράσης που παρουσιάστηκε στους διεθνείς πιστωτές από μια ομάδα υπό την ευθύνη του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, λέγοντας ότι εξασφάλισε πολύ εγκωμιαστικά σχόλια.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, οι τροϊκάνοι αναγνώρισαν «ότι καταβάλλεται μια πολύ σοβαρή και συστηματική προσπάθεια», η οποία φέρνει σιγά σιγά ορατά αποτελέσματα.

Ο κ. Μητσόπουλος υπενθύμισε την απόφαση της ρωσικής Κυβέρνησης για απελευθέρωση των πτήσεων, ενώ αναφέρθηκε στην απόφαση της Ουκρανίας για εκτέλεση δρομολογίων, καθώς και στην εξελίξεις με το Κατάρ, την ισραηλινή El Al και με άλλες εταιρείες που πετούν από ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί μια σύσκεψη για θέματα χειμερινού τουρισμού, υπό την προεδρία του Υπουργείου Τουρισμού και την συμμετοχή του Υπουργείου Συγκοινωνιών.

Θετικά σχόλια και για την εμπορική ναυτιλία
—————————————————-
Ο Υπουργός Συγκοινωνιών αναφέρθηκε και στη συνάντηση με την Τρόικα για θέματα εμπορικής ναυτιλίας, όπου συμμετείχε το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο.

Όπως είπε ο κ. Μητσόπουλος, τα σχόλια από πλευράς της Τρόικας ήταν πάρα πολύ θετικά για τη δουλειά που γίνεται στον τομέα της εμπορικής ναυτιλίας, σε πολύ στενή συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Είπε τέλος ότι το ΚΝΕ είχε την ευκαιρία να θέσει εκ νέου το θέμα του τουρκικού εμπάργκο, το οποίο παρεμβάλλει πολλά και ουσιαστικά εμπόδια στο να αναπτυχθεί περεταίρω ο ναυτιλιακός τομέας.

Νωρίτερα, ο Υπουργός παρέστη στην εκδήλωση των Κυπριακών Ταχυδρομείων, στη Λευκωσία, όπου τελέστηκε αγιασμός από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο τον Β’, με την ευκαιρία της εορτής του Αγ. Ζήνωνα. Παρόντες ήταν επίσης ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Αλέκος Μιχαηλίδης, η Διεύθυνση και οι εργαζόμενοι στα Ταχυδρομεία.

Ο Υπουργός, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, χαρακτήρισε τα Κυπριακά Ταχυδρομεία «δυναμικό τμήμα της δημόσιας υπηρεσίας» που ανταποκρίνεται με επάρκεια στις προκλήσεις, οι οποίες, όπως είπε, είναι πολλές.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε από την πλευρά του ότι «το Ταχυδρομείο εργάζεται σωστά», ενώ ευχήθηκε στους εργαζόμενους ταχύτητα στη διεκπεραίωση των εργασιών. Όπως είπε, για την ανάπτυξη του τόπου, πρέπει πρώτιστα να εργαστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι «και με τη σειρά τους θα έρθουν οι επενδύσεις».

Ο Υπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος μετέβησαν στη συνέχεια στο παρακείμενο οίκημα του Ερυθρού Σταυρού, όπου διενεργήθηκε αιμοδοσία υπό την αιγίδα του Υπουργού Συγκοινωνιών και συγχάρηκαν τους εθελοντές αιμοδότες.

Keywords
Τυχαία Θέματα