Ταλάτ: Εάν ο Έρογλου λύσει το Κυπριακό, δεν θα είμαι «υποψήφιος» και θα τον στηρίξω

18:03 30/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Σε περίπτωση που ο Ντερβίς Έρογλου λύσει το Κυπριακό, δεν θα κατέλθει υποψήφιος στις «προεδρικές εκλογές», δήλωσε ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο τέως ηγέτης των Τ/κ συμμετείχε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα και ερωτηθείς για το θέμα των «προεδρικών εκλογών», ανέφερε ότι εάν ο νυν Τ/κ ηγέτης λύσει το κυπριακό πρόβλημα δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος και θα στηρίξει τον Έρογλου, σημειώνοντας ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει σήμερα το θέμα της δικής του υποψηφιότητας.

Κληθείς

να σχολιάσει έρευνα που τον δείχνει να προηγείται ως υποψήφιος για τις «προεδρικές» που θα γίνουν το 2015, ο κ. Ταλάτ είπε ότι η έρευνα της εταιρείας ΚΑΝΤΕΜ (KADEM) απεικονίζει το σήμερα και δεν είναι πρέπον να σκέφτεται κανείς σήμερα τις «εκλογές», προσθέτοντας ότι ο ίδιος επιθυμεί να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού.

Ερωτηθείς για το θέμα του κοινού ανακοινωθέντος, ο κ. Ταλάτ ανέφερε ότι σε περίπτωση που δουν ότι δεν βγαίνει, τότε πρέπει να γίνει έκκληση προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για συνάντηση, σημειώνοντας ότι το κοινό ανακοινωθέν δεν είναι «άλογο και καμήλα», δηλαδή δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα. Έδωσε έμφαση στη σημασία των συναντήσεων πρόσωπο με πρόσωπο, λέγοντας ότι τα κοινά ανακοινωθέντα μπορούν έτσι να ετοιμασθούν ακόμη καλύτερα.

Κληθείς να σχολιάσει αναφορά του τέως Προέδρου, Δημήτρη Χριστόφια σε εκδήλωση στην Αμμόχωστο πρόσφατα ότι «εάν ήμασταν με τον Ταλάτ θα το είχαμε λύσει» ο τέως ηγέτης των Τ/κ απάντησε: «τι να πω; Άργησε».

Το φυσικό αέριο, ανέφερε ο κ. Ταλάτ, μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για να κατευθυνθεί η ε/κ πλευρά προς λύση, προσθέτοντας ότι εξάλλου η τ/κ πλευρά δεν έχει κάτι να χάσει. Σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν ανάγκη το φυσικό αέριο και οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για την ειρήνη στην περιοχή, ωστόσο εάν η ε/κ πλευρά λέει ότι «αυτό είναι δικό μου δικαίωμα, κανένας δεν μπορεί να παρέμβει», αυτό μπορεί να είναι λόγος για την πρόκληση έντασης.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατέληξε, πρέπει να υπάρξει σώφρον χειρισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα