Τα όρια της προδοσίας αγγίζει η κατάσταση με τις πωλήσεις κατεχόμενων περιουσιών

11:28 14/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα όρια της εθνικής προδοσίας αγγίζει πλέον η απάθεια και απραξία με την οποία αντιμετωπίζεται από την Κυβέρνηση, τη Βουλή, τη Νομική Υπηρεσία και τα κοινοβουλευτικά κόμματα η πώληση κατεχομένων περιουσιών στην Τουρκία μέσω της παράνομης επιτροπής περιουσιών των κατεχομένων, δηλώνει το προσφυγικό σωματείο “Αδούλωτη Κερύνεια”.

“Η πώληση της κατεχόμενης γης μας αποτελεί το χειρότερο πλήγμα που υφίσταται η Κυπριακή Δημοκρατία από την εισβολή

και μετά την παράνομη ανακήρυξη των κατεχομένων σε `ανεξάρτητη τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου` και διαβρώνει θανάσιμα την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετατρέποντας την κατοχική Τουρκία από κατακτητή σε ιδιοκτήτη”, συνεχίζει σημερινή ανακοίνωση του σωματείου.

“Επαναλαμβάνουμε”, προσθέτει το προσφυγικό σωματείο, “την αδιαμφισβήτητη για μας άποψη (επιβεβαιωμένη και με σχετική νομική γνωμάτευση) ότι η απόφαση του ΕΔΑΔ στην υπόθεση `Δημόπουλος και άλλοι` είναι παράνομη και συγκρούεται με κάθε αρχή Δικαίου”.

“Δεν πρόκειται για νομική αλλά καθαρά πολιτική απόφαση, η οποία στόχο έχει να διευκολύνει τη νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων”, δηλώνει η “Αδούλωτη Κερύνεια”, προσθέτοντας πως “η απόφαση του ΕΔΑΔ έπρεπε να απορριφθεί και να καταγγελθεί ως παράνομη, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στον ΟΗΕ, διότι παραβιάζει κατάφωρα το ευρωπαϊκό κεκτημένο και Ευρωπαϊκό Δίκαιο αλλά και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και μία σειρά Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα οποία εκδόθηκαν στη βάση του Καταστατικού Χάρτη”.

“Παρομοίως έπρεπε να καταγγελθεί και η παράνομη επιτροπή περιουσιών στα κατεχόμενα, προϊόν της παράνομης πολιτικής απόφασης του ΕΔΑΔ και να καταγγελθούν ως άκυρες και ως μη γενόμενες όλες οι πράξεις αγοραπωλησίας που έχουν περάσει από την επιτροπή”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

“Επρεπε και πρέπει να προστατευθούν οι ιδιοκτήτες κατεχόμενης γης απο τον εξευτελισμό που υφίστανται με τις προσφυγές στην παράνομη επιτροπή, ξεπουλώντας την περιουσία τους για 30 αργύρια”, δηλώνει η “Αδούλωτη Κερύνεια”.

“Να προστατευθούν”, προσθέτει, “από τη νομική ευθύνη που φέρουν αποδεχόμενοι βρώμικο χρήμα του παράνομου καθεστώτος, να προστατευθούν από τη νομική ευθύνη που φορτώνονται έναντι των υπολοίπων ιδιοκτητών οι οποίοι αρνούνται να προσφύγουν στην παράνομη επιτροπή, να προστατευθούν από την ιστορική ευθύνη που φορτώνονται δημιουργώντας συνθήκες, οι οποίες θα διευκολύνουν το ξεπούλημα της πατρίδας με τη νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων”.

Όπως αναφέρει το προσφυγικό σωματείο, “το δημόσιο συμφέρον πλήττεται ανεπανόρθωτα και πρέπει να προστατευθεί” και “η Διεθνής, η ευρωπαϊκή και η συνταγματική νομιμότητα επιβάλλουν την προστασία και διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος”.

Η “Αδούλωτη Κερύνεια” καλεί “το κράτος, τα κόμματα, τη Βουλή και τις Νομικές Υπηρεσίες, επιτέλους, να απαγκιστρωθούν από δεσμεύσεις προς ξένα κέντρα και αναστολές, να παραμερίσουν τις αστήρικτες δικαιολογίες και προσχήματα που προβάλλονται μέχρι τώρα και οτιδήποτε άλλο τους απέτρεψε να ενεργήσουν από την αρχή και να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά έστω και τώρα”, διότι “δεν σηκώνει ούτε άλλη μιαν ημέρα καθυστέρηση”.

“Συνέχιση της απαθούς πολιτικής εγκατάλειψης των ιδιοκτητών και της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο έλεος του κατακτητή και των ξένων και ντόπιων εκτελεστικών πρακτόρων, οι οποίοι ανήθικα αφήνονται να δρουν ανενόχλητοι ανάμεσά μας”, δηλώνει το σωματείο, “τότε, ναι, θα συνιστά συνειδητή εθνική προδοσία, για τις συνέπειες της οποίας θα είναι υπεύθυνοι και συνυπεύθυνοι η Κυβέρνηση, τα κόμματα, η Βουλή και η νομοθετική εξουσία”.

Keywords
Τυχαία Θέματα