Τα μέτρα δεν θα φορτωθούν στους απλούς ανθρώπους, δήλωσε ο Πρόεδρος

21:32 13/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι η Κυβέρνηση θα εξαγγείλει μέτρα, τα οποία όμως δεν θα φορτωθούν στους ώμους των απλών ανθρώπων.

Υπογράμμισε, επίσης ότι όσο ο ίδιος είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κοινωνική πολιτική του κράτους δεν πρόκειται να αναθεωρηθεί.

Σε εκτός κειμένου αναφορές του, κατά την τελετή επίδοσης κρατικών χορηγιών για το έτος 2012 προς εθελοντικές οργανώσεις και Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης που λειτουργούν προγράμματα κοινωνικής φροντίδας,

στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «την οικονομική κρίση δεν την προκάλεσε ο Χριστόφιας, δεν την προκάλεσε η Κυβέρνηση», αλλά «είναι κρίση του συστήματος, είναι παγκόσμια, είναι βαθιά».

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για κρίση θεσμών, αξιών και κρίσης της οικονομίας, που είναι πρωτοφανής, διότι, όπως είπε «η δίψα για κέρδος δυστυχώς είναι ακόρεστη».

Ο Πρόεδρος έκανε επίσης αναφορές στον Μαχάτμα Γκάντι, που έλεγε ότι ο κόσμος μπορεί να παραγάγει εμπορεύματα για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των κατοίκων του πλανήτη, αλλά δεν μπορεί να καλύψει την απληστία.

«Προσπαθούμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας να μην αγγίξουμε την κοινωνική πολιτική του κράτους, την οποίαν έχουμε καθιερώσει και διευρύνει», είπε ο Πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι για το λόγο αυτό δεν μειώνεται το κονδύλι των χορηγιών, αν και, όπως ανέφερε, το πρόβλημά μας είναι ότι δεν αυξάνεται.

Κάλεσε παράλληλα όλους σε εγρήγορση και επιστράτευση, καθώς χρειάζεται υπομονή και επιμονή στον εθελοντισμό.

«Η δική μου επιμονή παρά τις προτάσεις που γίνονται από διάφορες κατευθύνσεις είναι ότι δεν θα μειώσουμε τα κονδύλια», είπε.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «όσο είμαι Πρόεδρος, η κοινωνική πολιτική του κράτους δεν πρόκειται να αναθεωρηθεί». «Να μην ανησυχούν ούτε οι γέροντες ούτε οι νέοι ούτε οι αναξιοπαθούντες», είπε. Ανέφερε, επίσης, ότι «θα συνεχίσουμε με γινάτι, αυτά τα θεμέλια που έχουμε θέσει να μην τα αγγίξουμε και, αν είναι δυνατόν, να τα στερεώσουμε ακόμη περισσότερο».

Συμπλήρωσε ότι η Κύπρος προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κρίση διαφορετικά από τον τρόπο αντιμετώπισης άλλων ευρωπαϊκών χωρών, μέσα από απάνθρωπη λιτότητα και φορτώνοντας τα βάρη της κρίσης στον απλό άνθρωπο, ενώ είπε ότι «παίρνουμε μέτρα, τα οποία η ΕΕ μερικές φορές έχει χαιρετίσει».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε, επίσης, ότι «είμαστε στα πλαίσια της υλοποίησης ακριβώς των κατευθύνσεων που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση και του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημόσιου χρέους και ευρύτερα των προβλημάτων της χώρας μας».

Συμπλήρωσε ότι θα εξαγγελθούν κάποια μέτρα, ενώ επανέλαβε κατηγορηματικά ότι «δεν θα φορτώσουμε στους ώμους των απλών ανθρώπων το βάρος των μέτρων που χρειάζεται να ληφθούν για να αντιμετωπίσουμε όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα που δημιουργεί η κρίση».

Εξάλλου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «σε πείσμα της κρίσης δημιουργήσαμε και τη νέα αίθουσα, διότι εμείς δεν δουλεύουμε για τον εαυτό μας ή για αυτή την Κυβέρ

Keywords
Τυχαία Θέματα