Τα επεισόδια κατά του Ταλάτ καταδίκασαν ΠΕΟ και τ/κ συντεχνίες

18:25 27/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στη Λεμεσό χθες κατά του τέως Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ καταδίκασαν σήμερα ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης και Τ/κ συνδικαλιστές.

Ο κ. Κυρίτσης, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, είχε σήμερα συναντήσεις με την τ/κ συντεχνία ‘δημοσίων υπαλλήλων’ KTAMS και τη συντεχνία Τ/κ δασκάλων KTOS.

Καταδικάζοντας τα όσα διαδραματίστηκαν χθες σε συγκέντρωση στη Λεμεσό με ομιλητή τον κ. Ταλάτ, ο κ. Κυρίτσης σε δηλώσεις του στα κατεχόμενα χαρακτήρισε την επίθεση

φασιστική, λέγοντας ότι στρέφεται όχι μόνο ενάντια στον κ. Ταλάτ αλλά σε όλους όσοι επιθυμούν ειρήνη στο νησί.

Πρόσθεσε ότι μαζί με τις τ/κ συντεχνίες θα ετοιμάσουν κοινές δράσεις ως απάντηση στις φασιστικές ομάδες και στις δύο πλευρές.

Ο κ. Κυρίτσης είπε ότι θα ζητηθεί από την Κυβέρνηση η λήψη μέτρων κατά του ΕΛΑΜ προκειμένου να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Ο Πρόεδρος της συντεχνίας KTAMS, Ahmet Kaptan, καταδίκασε τα επεισόδια στη Λεμεσό και εξέφρασε τη θέση ότι ομάδες και από τις δύο κοινότητες εργάζονται για να εμποδίσουν την λύση. Αλλά, είπε, εμείς θα κάνουμε το παν για να τους σταματήσουμε.

Ο Πρόεδρος της συντεχνίας KTOS, Guven Varoglu, ανέφερε ότι επρόκειτο για μια επίθεση κατά των δυνάμεων που επιθυμούν την ειρήνη στο νησί και είπε ότι η συνεργασία των δυνάμεων αυτών και στις δύο πλευρές είναι μεγάλης σημασίας.

Οι επικεφαλής και των τριών συντεχνιών αναφέρθηκαν στις καλές τους σχέσεις και είπαν ότι εργάζονται για την επίλυση του Κυπριακού, την επανένωση και την ειρήνη.

Ο κ. Κυρίτσης είπε ότι όλες οι συντεχνίες θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για να στηρίξουν τις προσπάθειες επανένωσης.

Πρόσθεσε ότι συζήτησαν και για τη διοργάνωση εκδήλωσης για την Πρωτομαγιά, λέγοντας ότι θα είναι μια καλή ευκαιρία για να δώσουν το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι στηρίζουν τη λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα