Τα εύσημα έδωσε ο Υπ. Άμυνας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας

11:44 10/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συγκλονισμό από τις εκατοντάδες των ανθρώπων που είχαν μεταβεί πρωί – πρωί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Λάρνακας για να πάρουν τη βοήθεια που δικαιούνται, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, σημειώνοντας ταυτόχρονα την ευτυχία του για το σημαντικό έργο που επιτελείται στο χώρο.

Είπε ακόμα ότι εντός των ημερών αναμένεται να υλοποιηθεί και η επιθυμία των εθνοφρουρών, όπως το περίσσευμα από το έτοιμο φαγητό στα στρατόπεδα σε όλη την Κύπρο να δίδεται σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Σε

δηλώσεις ύστερα από παράδοση τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας στην παρουσία του Δημάρχου Ανδρέα Λουρουτζιάτη και των Προέδρων του Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Λάρνακας και Αμμοχώστου, ο Υπουργός Άμυνας εξέφρασε «συγκλονισμό” γιατί όπως είπε “φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχουν χιλιάδες συνανθρώπων μας που χρειάζονται τη βοήθεια και την αλληλεγγύη μας».

«Νοιώθω ταυτόχρονα πραγματικά ευτυχής γιατί εδώ επιτελείται ένα πολύ σημαντικό έργο και αξίζουν συγχαρητήρια στο Δήμαρχο, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στους συντελεστές της όλης προσπάθειας και στους εθελοντές που καθημερινά αμισθί είναι εδώ για να βοηθήσουν» είπε συγχαίροντας τον Ερυθρό Σταυρό «για το σημαντικό έργο που επιτελεί σ’ αυτό το τομέα όπως και σε όλους τους τομείς».

Πρόσθεσε ότι «τέτοιες ενέργειες πρέπει όλοι να κάνουμε αυτές τις μέρες για να μπορέσουμε πραγματικά να δώσουμε ελπίδα σ’ αυτό τον κόσμο που καθημερινά έρχεται εδώ γιατί χρειάζεται τη βοήθεια μας».

Ο Υπουργός ανέφερε ακόμα ότι «το μήνυμα που πρέπει να σταλεί αυτές τις μέρες απ’ όλους μας είναι ότι αυτός ο τόπος θα επιβιώσει, θα πρέπει να πεισμώσουμε, θα πρέπει να επαναλάβουμε το θαύμα που κάναμε το 1974 και πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε σκληρά να πετύχουμε αυτό που πραγματικά ζητά σήμερα ο κυπριακός λαός, να ξαναστήσουμε την οικονομία του τόπου, να ξαναδώσουμε ελπίδα και προοπτική. Νομίζω ότι ενωμένοι μπορούμε να το καταφέρουμε».

Σήμερα, συνέχισε ο κ. Φωτίου, «παραδίδω μια ποσότητα τροφίμων στο Δήμαρχο και στους εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού από τα περισσεύματα της Εθνικής Φρουράς. Με αυτή την ευκαιρία θέλω να συγχαρούμε τα νέα παιδιά μας γιατί είναι τόσο ευαισθητοποιημένοι και είναι με δικές τους πρωτοβουλίες που πραγματικά θέλουν τα περισσεύματα τους να δοθούν στους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη».

Ο Υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα υλοποιηθεί αυτό που έχει ανακοινωθεί προ ημερών ότι τα περισσεύματα σε έτοιμο φαγητό από μεγάλα στρατόπεδα σε όλη την Κύπρο θα δίδονται σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Για το θέμα αυτό, σημείωσε, έχει σήμερα συζητήσει με το Δήμαρχο Λάρνακας κατά πόσον και στη Λάρνακα «θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε με επιτυχία την προσφορά αυτή των στρατοπέδων».

Από την πλευρά του ο κ. Λουρουτζιάτης εξέφρασε «από καρδιάς» τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Άμυνας «τόσο για την πρωτοβουλία του και την ευαισθησία του γιατί αυτή η προσφορά προέρχεται από τα παιδιά μας, από τα παιδιά που υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά και αναδεικνύει και αποδεικνύει ότι μέσω της αλληλεγγύης θα μπορέσουμε να σταθούμε ως λαός και ως κοινωνία ο ένας δίπλα στον άλλο γιατί το πρόβλημα του ενός είναι πρόβλημα όλων μας».

Εξέφρασε ταυτόχρονα την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία των εθνοφρουρών τα περισσεύματα σε έτοιμο φαγητό από μεγάλα στρατόπεδα να δίδονται σε συνανθρώπους μας. «Είναι κάτι που αξίζει να το επεξεργαστούμε περισσότερο ούτως ώστε να μην πετάμε οτιδήποτε αλλά να μπορούμε να το προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας, στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη».

Η Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Αμμοχώστου Κίκα Κόνια εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον Υπουργό Άμυνας «για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία που επιδεικνύει προς τον συνάνθρωπο μας. Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι με αυτή σας την προσφορά θα προσπαθήσουμε να ανακουφίσουμε όσο πιο πολλές οικογένειες μπορούμε σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος μας».

Τέλος η Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Λάρνακας Αλίκη Νεοκλέους ευχαρίστησε τον Υπουργό Άμυνας για την προσφορά του και πρόσθεσε πως «ο Ερυθρός Σταυρός στηρίζει περίπου 100 οικογένειες και προσφέρει δωρεάν πρόγευμα σε μαθητές δύο Γυμνασίων της Λάρνακας. Οποιαδήποτε προσφορά σε είδος ή χρήμα είναι πάντα ευπρόσδεκτη» είπε και ευχαρίστησε όλους όσοι προσφέρουν ρούχα, τρόφιμα και χρήματα για να εξυπηρετήσει ο Ερυθρός Σταυρός με τη σειρά του τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα