Τ. Μητσόπουλος: Προληπτική κινητοποίηση έναντι της επιθετικής Άγκυρας

17:16 4/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για επιθετική ρητορική έναντι της Κύπρου από την Άγκυρα μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του επιτελείου του υποψηφίου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, Τάσος Μητσόπουλος εκφράζοντας ανησυχία για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Χουριέτ» ότι η Τουρκία προτίθεται να ξεκινήσει έρευνες στην κυπριακή και ελληνική ΑΟΖ, μέσα στην Άνοιξη.

Επιβάλλεται,

πρόσθεσε, η άμεση, προληπτική κινητοποίηση της κυπριακής κυβέρνησης που οφείλει να καταγγείλει διεθνώς τις νέες επιθετικές συμπεριφορές της Τουρκίας. «Είναι για μας αδιανόητο μια χώρα που βρίσκεται σε διάλογο για ένταξή της στην ΕΕ να προκαλεί διαρκώς, αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός πλήρους και ισότιμου μέλους της ευρωπαϊκής οικογένειας. Της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η νέα προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας υπογραμμίζει τη σημασία της ενότητας και της συλλογικής δράσης».

Κάλεσε δε τους πολίτες να δώσουν μια ισχυρή και ξεκάθαρη εντολή διακυβέρνησης στο Νίκο Αναστασιάδη για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, για την οικοδόμηση ενός δικτύου ισχυρών συμμαχιών στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο που θα αποτρέπει τις τουρκικές προκλήσεις και θα θωρακίζει αποτελεσματικά τα ζωτικά, κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και του λαού μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα