Συζήτηση στο Υπουργικό για τις περικοπές επικουρικών συντάξεων

16:06 21/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Συμβιβασμό προκειμένου να αποφύγει την κρίση αναζητά η ελληνική κυβέρνηση για τις νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, δεδομένων των αντιδράσεων που συνάντησε εκ μέρους της ΝΔ στο συγκεκριμένο μέτρο.

Ο Έλληνας υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης κατά την είσοδο του στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα με το συγκεκριμένο

θέμα αναφέρθηκε σε προτάσεις που έχει ο ίδιος και θα συζητηθούν ενώ όπως αναφέρεται η απόφαση με την έγκριση της τρόικας μπορεί να ληφθεί σε διάστημα δύο ή τριών μηνών, ενδεχομένως και από τη νέα κυβέρνηση, μετά τις εκλογές. Σε κάθε περίπτωση οι περικοπές οπότε και αν αποφασισθούν θα ισχύουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Η συγκεκριμένη δέσμευση που αφορά περικοπή των επικουρικών συντάξεων όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας υπάρχει τόσο στο μνημόνιο όσο και στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, όπου υπήρχε σχέδιο αναδιάρθρωσης των ασφαλιστικών ταμείων.

Διαφωνία όσον αφορά τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων και την ενοποίηση των ταμείων επικουρικής ασφάλισης εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η εύκολη λύση των περικοπών δεν έχει κανένα αποτέλεσμα για τη βιωσιμότητα των ταμείων, γιατί το πρόβλημα δεν είναι οι παροχές, αλλά οι εισφορές και τα έσοδα, τα οποία λόγω της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, της ανεργίας και της εισφοροκλοπής έχουν μειωθεί δραματικά» προσθέτοντας ότι «οι ισοπεδωτικές ενοποιήσεις ακυρώνουν τον ίδιο τον θεσμό των επικουρικών, οδηγώντας τους συνταξιούχους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα