Σύσκεψη στο Υπ. Γεωργίας για το φράγμα στα Καννάβια

17:09 10/1/2013 - Πηγή: OnlyCY


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης προήδρευσε σήμερα σύσκεψης, στο γραφείο του, αναφορικά με τη δρομολόγηση της κατασκευής φράγματος στα Καννάβια.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Υπουργός ενημέρωσε ότι η περιοχή η οποία επιλέγηκε για να πραγματοποιηθεί η κατασκευή του φράγματος εμπίπτει στο Δίκτυο Φύση 2000 και έχει ήδη γίνει σχετική περιβαλλοντική μελέτη.

Τόνισε δε την ανάγκη υλοποίησης του έργου για σκοπούς ασφάλειας ύδρευσης πέντε κοινοτήτων – Κανναβιών, Αγίου Γεωργίου Καυκάλλου, Αγίας Ειρήνης, Αγίας Μαρίνας και Ξυλιάτου – ώστε να μην υπεραντλούνται τα υπόγεια αποθέματα νερού. Για το σκοπό αυτό, είπε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί η ενδεδειγμένη μελέτη δέουσας εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον και θα δρομολογηθεί το έργο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κανναβιών Ξενάκης Ξενοφώντος, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Ειρήνης Στέλιος Μιχαήλ και ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Μαρίνας Μαρίνος Χρυσοστόμου, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γεώργιου Τάσος, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών Πανίκος Χάμπα, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα