Συνυπεύθυνη η Κομισιόν στη μετονομασία κατεχόμενων χωριών, λέει ο Κ. Τριανταφυλλίδης

10:37 2/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Ευρωβουλευτής του AKΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, χαρακτήρισε ως συνυπεύθυνη την Κομισιόν στην τουρκική προσπάθεια “για τη δημογραφική και πολιτιστική αλλοίωση μιας περιοχής που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ευρωπαϊκής οικογένειας”.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης σχολίαζε πληροφορίες ότι επίσημα έγγραφα της Ε.Ε- που χρηματοδοτεί σειρά έργων στην τουρκοκρατούμενη περιοχή της Κύπρου- αναφέρουν κατεχόμενα χωριά με τη μετονομασία που τους έδωσαν τα κατοχικά στρατεύματα, και όχι με τα αναγνωρισμένα ονόματα των

χωριών αυτών.

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο Κύπριος ευρωβουλευτής σημείωσε ότι “με βάση τη σχετική Σύμβαση του ΟΗΕ για τα γεωγραφικά ονόματα, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει καταθέσει στα Ηνωμένα Έθνη κατάλογο των ιστορικών ονομάτων και τοπωνύμιων της χώρας, κατοχυρώνοντας έτσι το μόνο σωστό και νομικά αναγνωρισμένο τρόπο γραφής και ονομασίας αυτών των χωριών”.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Κομισιόν, υιοθετώντας τις υπό των κατοχικών αρχών επιβληθείσες μετονομασίες, καταστρατηγεί το διεθνές δίκαιο και αυτό είναι κάτι εντελώς παράνομο, κατέληξε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα