Συντονισμό ζητά ο Γιούνκερ για εντοπισμό των Ελλήνων φοροφυγάδων

20:02 10/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

«Μη πατριώτες» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Εurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τους Έλληνες που φυγάδευσαν αφορολόγητα κεφάλαια από τη χώρα στη διάρκεια της κρίσης, ενώ κάλεσε όλες τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να συνεργαστούν για τον εντοπισμό τους.

«Ενθαρρύνω με όλη τη δύναμη μου τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης να εμποδίσει τη φυγή κεφαλαίων στο Λονδίνο, τη Φανκφούρτη, το Άμστερνταμ, το Λουξεμβούργο, και καλώ τις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης να συνεργαστούν με τον καλύτερο τρόπο για να ξεσκεπάσουν αυτή τη μη πατριωτική στάση ορισμένων εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων

Ελλήνων», τόνισε ο κ. Γιούνκερ. «Προσωπικά δεν δέχομαι οι εκατομμυριούχοι να μην πληρώνουν», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εurogoup διαψεύστηκαν όλοι εκείνοι, κυρίως Αγγλοσαξονες, που προέβλεπαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα και στο πλαίσιο αυτό χαιρέτισε «την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, τις αποφάσεις που έλαβε η Ελληνική Βουλή και την συμβολή της ελληνικής κοινωνίας η οποία υποφέρει πολύ».

Ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την αμέριστη συμπάθεια και φιλία του προς τον ελληνικό λαό, την οποία, όπως είπε, δε συμμερίζονται οι «φιλόσοφοι του Βορρά», ενώ επισήμανε ότι η Ευρωζώνη θα ήταν ατελής χωρίς την Ελλάδα. «Έχουμε γίνει αλαζόνες, δεν γνωρίζουμε ιστορία, αγνοούμε όσα προσέφερε η ελληνική δημοκρατία και οι Έλληνες στην Ευρώπη», είπε, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος προσωπικά θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την Ελλάδα ως το τέλος γιατί είναι φίλος των Ελλήνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα