Συνολική έκταση 4,3 εκταρίων άγριας βλάστησης κατέκαψαν πυρκαγιές στην Επαρχία Πάφου

21:26 7/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε 16 περιπτώσεις κλήθηκε σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεση πυρκαγιών που προκλήθηκαν στην Επαρχία Πάφου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η μεγαλύτερη πυρκαγιά ξέσπασε στις 9:32 το πρωί στην περιοχή της κοινότητας Τίμης. Κατέκαψε 1,5 εκτάριο από δένδρα και άγρια βλάστηση καθώς και ένα υποστατικό μάνδρας και 400 μπάλες σανού. Για την κατάσβεση της επιστρατεύθηκαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ένας εκσκαφέας. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο μία ώρα αργότερα.

Εξάλλου πυρκαγιές μικρότερων διαστάσεων ξέσπασαν στις αγροτικές

περιοχές των κοινοτήτων Αναρίτας, Κελοκεδάρων, Στρουμπιού, Πολεμίου, Δρούσιας , Αρόδων, στο Δήμο Πέγειας, στην περιοχή Κόλπου των Κοραλίων, και μία πυρκαγιά στην Πάφο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ωστόσο κλήθηκε κα σε έξι άλλες περιπτώσεις για να ανταποκριθεί σε πυρκαγιές που προκλήθηκαν στο διαμέρισμα της Πόλης Χρυσοχούς, και συγκεκριμένα στις περιοχές Στενή, Περιστερώνα, Πιττοκόπου, Σίμου, και Προδρόμι, όπου σημειώθηκαν δυο πυρκαγιές.

Οι πυρκαγιές στην Πόλη Χρυσοχούς και στην Πάφο, εκτός της πυρκαγιάς της Τίμης, που κατέκαψε 1,5 εκτάριο κατέκαψαν συνολική έκταση από άγρια βλάστηση και ξηρά χόρτα 28 δεκαρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα