Συνεργατισμός: Εξειδικευμένα πακέτα χορηγήσεων

13:45 28/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Στη νέα πολιτική χορηγήσεων που θα ακολουθήσει ο Συνεργατισμός μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των συγχωνεύσεων, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ,

ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι ο Συνεργατισμός στοχεύει να παραχωρήσει εξειδικευμένα πακέτα χορηγήσεων που να καλύπτουν ανάγκες των νοικοκυριών και ειδικές ανάγκες, όπως πράσινα δάνεια, συγκεκριμένα στεγαστικά, κάποια δάνεια για πολύ μικρές ιδιωτικές επιχειρήσεις δηλαδή επιχειρήσεις που εργοδοτούν 1 έως 5 άτομα.

“Αυτά είναι στρατηγική μας και θέλουμε να τα κάνουμε. Θα έλεγα με το τέλος των συγχωνεύσεων στο τέλος του Μάρτη θα πρέπει να επιταχύνουμε”, είπε.

Εξάλλου, για το ύψος των επιτοκίων, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι τα ψηλά επιτόκια σχετίζονται με το θέμα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και προσπαθούμε να σκεφτούμε τρόπους “έξω από το κουτί” για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους πελάτες που είναι συνεπείς και τους πελάτες που είναι βιώσιμοι.

“Το θέμα των επιτοκίων σίγουρα είναι ένα από αυτά τα όπλα και μας απασχολεί”, πρόσθεσε.

Για την επόμενη μέρα του Συνεργατισμού, ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι πέραν από τον περιορισμό των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, υπάρχουν άλλες δύο προκλήσεις, είναι η συμμόρφωση με τις εποπτικές ανάγκες, ενόψει των τεστ προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test) που θα διενεργήσει η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή το φθινόπωρο , αλλά και η οργανική αλλαγή στο Συνεργατισμό.

“Το σχέδιο αναδιάρθρωσης προέβλεπε ότι πρέπει να είμαστε πλήρως λειτουργικοί μέχρι τον Ιούνιο, εμείς θα είμαστε πλήρως λειτουργικοί πολύ νωρίτερα”, είπε.

Για το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι νοιώθει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο, προσθέτοντας ότι υπάρχει η διορία μέχρι τα τέλη Μαρτίου, όπου θα υπάρξει μια πιο καθαρή εικόνα. Πρόσθεσε ότι δίνονται μικροαλλαγές και διευκρινίσεις στις συντεχνίες “ακριβώς για να επιτευχθούν αυτά τα οποία ζητούμε”, είπε.

ΓΓ ΑΚΕΛ: Ο Συνεργατισμός να δουλέψει προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας
—————————-
Από την πλευρά του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως υπέβαλε σειρά από ερωτήματα και έχει εκφράσει την ευχή όπως ξεπεραστούν τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν το συντομότερο δυνατόν για να μπορέσει ο Συνεργατισμός να λειτουργήσει πλέον ανακεφαλαιοποιημένος και ελεύθερος και να στηρίξει την οικονομία.

Συζητήθηκε, πρόσθεσε, και το θέμα της παραχώρησης μικρών δανείων προς επιχειρήσεις, καθώς επίσης και το θέμα των επιτοκίων. «Το θεωρούμε απαραίτητο για να μπορέσει η οικονομία να λειτουργήσει και να αντιμετωπίσει τα πολλά προβλήματα τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα μας», συμπλήρωσε.

Μεταφέροντας τη στήριξη του ΑΚΕΛ προς το Συνεργατισμό, ο κ. Κυπριανού πρόσθεσε πως “η παράκληση που απευθύνθηκε είναι όπως η ΣΚΤ λειτουργήσει προς όφελος του Συνεργατισμού, της οικονομίας και της κοινωνίας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα