Συνεργασία για προσέλκυση επενδύσεων στην Κύπρο συζήτησαν παροικία-Κλαρκ

12:16 23/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών της βρετανικής Κυβέρνησης Γκρεγκ Κλαρκ είχε αντιπροσωπεία της κυπριακής παροικίας το βράδυ της Δευτέρας, παρουσία Βρετανών βουλευτών. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν μέτρα που θα μπορούσε να λάβει η βρετανική Κυβέρνηση για να στηρίξει την παροικία στην προσπάθειά της να προσελκύσει επενδύσεις στην Κύπρο.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η παροχή τεχνικής βοήθειας στην Κύπρο,

η πιθανή σύμπραξη πάνω στο προταθέν επενδυτικό ταμείο αλληλεγγύης και η δυνητική συνεργασία για τη διευκόλυνση βρετανικών επενδύσεων και κοινών βρετανο-κυπριακών πρωτοβουλιών σε τομείς-κλειδιά της οικονομίας του νησιού, όπως ο τουρισμός, οι υπηρεσίες, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση, καθώς και η ενέργεια.

Τέθηκε, επίσης, η πιθανότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου για Βρετανούς επενδυτές με τη συμμετοχή του βρετανικού Υπουργείου Οικονομικών, του Φόρεϊν Όφις, αντίστοιχων κυπριακών αρχών, κυπριακών ημικρατικών οργανισμών, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το CIPA, της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου και επιφανών Κυπρίων επιχειρηματιών της Βρετανίας.

Η αντιπροσωπεία έθιξε ιδιαίτερα το πρόβλημα της ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις Κυπρίων στη Βρετανία, απόρροια της απόφασης να μη μεταφερθούν από την τοπική Λαϊκή στην Τράπεζα Κύπρου Ηνωμένου Βασιλείου οι λογαριασμοί δανείων και οι καταθέσεις όσων κατόχων είχαν κάνει έστω μικρή χρήση της δυνατότητας υπεραναλήψεων (overdraft).

Ο πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Πήτερ Δρουσιώτης δήλωσε ότι η συνάντηση ήταν μια ευκαιρία για την παροικία να ευχαριστήσει τον κ. Κλαρκ, τη βρετανική κυβέρνηση και τους βουλευτές φίλους της Κύπρου για την υποστήριξή τους στην επίλυση πολλών εκ των προβλημάτων που προέκυψαν για καταθέτες της Λαϊκής Ηνωμένου Βασιλείου. «Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η συνάντηση μάς επέτρεψε να εγκαινιάσουμε έναν χρήσιμο διάλογο με το Υπουργείο Οικονομικών γύρω από μια σειρά πρωτοβουλιών με προοπτική, οι οποίες μόνο να ωφελήσουν μπορούν την Κύπρο κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου αλλά και στο μέλλον», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Τον κ. Δρουσιώτη συνόδευαν τα στελέχη της Ομοσπονδίας Ανδρέας Παπαευριπίδης Μιχάλης Έλληνας και Πάμπος Χαραλάμπους, ενώ παρόντες ήταν η Υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας Τερέζα Βίλιερς και οι βουλευτές βορείου Λονδίνου Μάικ Φριρ, Ντέιβιντ Μπάροους και Νικ ντε Μπόις, όπως επίσης και εκπρόσωπος του βουλευτή Ντέιβιντ Λάμι.

Keywords
Τυχαία Θέματα