Συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου στη ναυτιλία συζήτησαν Μητσόπουλος και Μουσουρούλης

14:53 18/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ελληνο-κυπριακή συνεργασία στον τομέα της ναυτιλίας, η συνεργασία σε προγράμματα ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας (πρώην Interreg) και ζητήματα διεθνών νομοθετικών ρυθμίσεων, τόσο στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν μερικά από τα θέματα που συζήτησαν, το πρωί, κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα ο Κύπριος Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Τάσος Μητσόπουλος,

και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου της Ελλάδας, Κωστής Μουσουρούλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, οι δύο άνδρες αποφάσισαν την εκ νέου ενεργοποίηση της τεχνικής επιτροπής συνεργασίας των δύο υπουργείων καθώς και την από κοινού ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών για δημιουργία ευρύτερων συνεργασιών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, για θέματα ναυτιλίας και νηολογίου.

Συζήτησαν επίσης το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ΕλλάδαςΚύπρου, και στο πλαίσιο αυτό συμφώνησαν να εξεταστεί και το ενδεχόμενο σύνδεσης με το Ισραήλ.

Ο κ. Μητσόπουλος, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, την Τετάρτη το βράδυ, παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών, με τα μέλη της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κυπριακή ναυτιλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα