Σύλληψη 4 παράνομων Σύρων στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πλαστά διαβατήρια

08:03 23/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είδηση 12.38: Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα τετραήμερης προφυλάκισης εναντίον τεσσάρων ατόμων από τη Συρία, δύο ανδρών και δύο γυναικών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση πλαστοπροσωπίας και παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι «σήμερα γύρω στις 2 τα ξημερώματα, τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, μετέβησαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας με σκοπό τα ταξιδέψουν για Στοκχόλμη μέσω Βαρσοβίας.

Από έλεγχο που έγιναν στα διαβατήρια τους από τους επί καθήκοντι αστυνομικούς, ηγέρθηκαν υποψίες ως προς την γνησιότητα των διαβατηρίων ενώ τα άτομα που παρουσίασαν τα διαβατήρια δεν ανταποκρίνονταν στις φωτογραφίες που υπήρχαν στα διαβατήρια».

Ανακρινόμενοι όσον αφορά την προέλευση των διαβατηρίων οι τέσσερις ύποπτοι παραδέχθηκαν ότι τα είχαν προμηθευτεί από την Τουρκία και στη συνέχεια μετέβησαν στις ελεύθερες περιοχές μέσω των κατεχομένων.

Σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και εναντίον τους εξασφαλίστηκε διάταγμα τετραήμερης προφυλάκισης. Εναντίον τους διερευνώνται τα αδικήματα της πλαστοπροσωπίας και της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ανδρέου είπε ότι «εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι τα διαβατήρια είναι πραγματικά και σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκαν είχαν μεταβεί από τη χώρα τους στην Τουρκία όπου και είχαν προμηθευτεί τα διαβατήρια και ακολούθως ήρθαν στην Κύπρο μέσω των κατεχομένων. Φαίνεται ότι τα διαβατήρια ανήκουν σε Σουηδούς υπηκόους και γίνονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσον αυτά έχουν κλαπεί ή οι τέσσερις ύποπτοι, τα έχουν προμηθευτεί μέσω τρίτων ατόμων».

——————————————–

Είδηση 08.02: Τέσσερις Σύριοι συνελήφθηκαν και κατηγορούνται για πλαστοπροσωπία και παράνομη είσοδο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 2 τα ξημερώματα κατά τον έλεγχο διαβατηρίων στο αεροδρόμιο Λάρνακας απ’ όπου οι τέσσερις Σύριοι θα ταξίδευαν για τη Σουηδία μέσω Βαρσοβίας, διαπιστώθηκε ότι τα χαρακτηριστικά και η ηλικία στα διαβατήρια δεν ήταν ίδια με τα δικά τους.

Οι τέσσερις παραδέχθηκαν ότι είχαν αγοράσει τα διαβατήρια από άγνωστους στην Τουρκία και ακολούθως έφτασαν αεροπορικώς στα κατεχόμενα. Σήμερα πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές και στη συνέχεια στο αεροδρόμιο Λάρνακας προκειμένου να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Οι Σύριοι συνελήφθηκαν και κρατούνται στα αστυνομικά κρατητήρια Λάρνακας.

Keywords
Τυχαία Θέματα