Συνεδριάζει σήμερα η ΕΚΤ

11:08 9/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν θα ανακοινώσει κάποια αλλαγή στο ύψος των επιτοκίων του ευρώ κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρία της εντός του 2014, αλλά ενδεχομένως να χρειαστεί να λάβει πιο συγκεκριμένες δράσεις αργότερα, σύμφωνα με αναλυτές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ πραγματοποιεί την Πέμπτη την τακτική μηνιαία συνεδρία του και παρατηρητές δεν αναμένουν νέα

μέτρα μετά από τη μείωση έκπληξη των επιτοκίων τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι είπε στο τέλος του Δεκεμβρίου, σε συνέντευξή του στο γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό “Der Spiegel ότι “αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε την ανάγκη για άμεση δράση”.

Η ΕΚΤ εξέπληξε το Νοέμβριο τις αγορές και μείωσε το κύριο επιτόκιο αναχρηματοδότησης κατά ένα τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας, στο ιστορικό χαμηλό του 0,25%.

Ο λόγος πίσω από την κίνηση αυτή είναι η προσδοκία ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια παρατεταμένη περίοδο πολύ χαμηλού πληθωρισμού.

Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι χαμηλός και η ανάκαμψη επιφυλακτική στην καλύτερη περίπτωση, αλλά οι αναλυτές πιστεύουν ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει προς το παρόν αυτή την πολιτική.

Κατά τη σύνοδο Δεκεμβρίου, η ΕΚΤ αναβάθμισε κλασματικά τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης το 2014 στο 1,1%. Το 2015 , η αύξηση του ΑΕΠ αναμένεται να ανέλθει στο 1,5%, σύμφωνα με την ΕΚΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα