Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απομάκρυνση Μπουλούτογλουλαρι

11:08 6/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίζεται ο απόηχος της απόφασης του λεγόμενου υπουργικού του ψευδοκράτους για παραχώρηση υποχρεωτικής τρίμηνης άδειας στον «δήμαρχο» της κατεχόμενης Λευκωσίας Τζεμάλ Μπουλούτογλουλαρι και στα μέλη του λεγόμενου δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, η απόφαση του λεγόμενου υπουργικού στόχο έχει να ξεπεραστούν τα πολλά προβλήματα στον κατεχόμενο δήμο με απλήρωτους τους υπαλλήλους και με απολύσεις εκτάκτων υπαλλήλων.

Η «αντιπολίτευση» και οι τ/κ συντεχνίες χαρακτηρίζουν την απόφαση του λεγόμενου υπουργικού ως «πολιτικό πραξικόπημα».

Ο λεγόμενος πρωθυπουργός

των κατεχομένων Ιρσέν Κιουτσιούκ σε δηλώσεις του είπε ότι ήταν αναπόφευκτη μια τέτοια απόφαση και ότι οι αρχηγοί των «αντιπολιτευομένων» κομμάτων ήταν ενήμεροι.

Ο λεγόμενος δήμαρχος Τζεμάλ Μπουλούτογλουλαρι, σε γραπτή του δήλωση, αναφέρει ότι η 4η Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία το «υπουργικό» πήρε την απόφαση για την υποχρεωτική άδεια, αποτελεί «μαύρη σελίδα στην δημοκρατία και πρόκειται για   πολιτικό πραξικόπημα» κατά του «εκλεγμένου» λεγόμενου δημάρχου και των μελών  του «δημοτικού συμβουλίου».

Όπως είπε, σε πρώτη φάση θα ζητήσει συνάντηση με τους αρχηγούς όλων των τ/κ κομμάτων για εκτίμηση της κατάστασης.

Σε δηλώσεις του ο λεγόμενος υπουργός εσωτερικών Ναζίμ Τσαούσογλου είπε ότι η απόφαση ελήφθη προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στον «δήμο» να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και ότι μόλις επιλυθούν τα προβλήματα, τόσο ο «δήμαρχος» όσο και τα μέλη του «δημοτικού συμβουλίου» θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Ο λεγόμενος βοηθός εισαγγελέας του ψευδοκράτους Ερσόι Ολτστέρ είπε, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ότι το λεγόμενο υπουργικό δεν ζήτησε γνωμάτευση από την «εισαγγελία» ενώ ο τέως λεγόμενος γενικός εισαγγελέας Ακίν Σαϊτ είπε ότι η απόφαση είναι «αντισυνταγματική».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι αρμοδιότητες του κατεχόμενου δήμου μεταβιβάστηκαν στην λεγόμενη επαρχιακή διοίκηση κατεχόμενης Λευκωσίας  με τον «έπαρχο» Κεμάλ Ντενίζ Ντανά να καλεί τους εργαζόμενους να τερματίσουν την απεργία και να επανέλθουν στις εργασίες τους κάτι που δεν έγινε δεκτό καθότι οι υπάλληλοι απαιτούν πρώτα την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα