Συνεχίζονται οι αιματηρές μάχες στη Συρία εν αναμονή της συνέντευξης Ασαντ

10:04 29/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-’Ασαντ παραχώρησε συνέντευξη στο φιλοκαθεστωτικό ιδιωτικό συριακό τηλεοπτικό κανάλι Αλ-Ντούνια, η οποία θα μεταδοθεί απόψε.

“Ο πρόεδρος της Αραβικής Συριακής Δημοκρατίας Μπασάρ αλ-’Ασαντ έδωσε μια ειδική συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι Αλ-Ντούνια που αφορά τις εξελιξεις στη Συρία και στην περιοχή”, ανακοίνωσε το κανάλι, διευκρινίζοντας πως η συνέντευξη θα μεταδοθεί στις 21:00.

Στο μεταξύ, σφοδρές μάχες σημειώνονται σήμερα ανάμεσα σε στρατιώτες και αντάρτες κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ταφτανάζ, που βρίσκεται ανάμεσα στο Χαλέπι

και στην Ιντλέμπ, στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Εκρήξεις ακούγονταν από το αεροδρόιο αυτό, από το οποίο απογειώνονται τα μαχητικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα του στρατού για να βομβαρδίσουν τις θέσεις των ανταρτών στο Χαλέπι και την Ιντλέμπ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αυτό το στρατιωτικό αεροδρόμιο έγινε στόχος πολλών επιθέσεων των ανταρτών που βρίσκονται στις δύο αυτές πόλεις. Τα στρατεύματα του καθεστώτος του ‘Ασαντ σφυροκοπούν καθημερινά τις θέσεις τους. Η μάχη για το Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, διαρκεί εδώ και περισσότερο από ένα μήνα, καθώς ο στρατός δεν έχει καταφέρει να διώξει από εκεί τους αντάρτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα