Συνεχίζεται στα κατεχόμενα η “άσκηση έρευνας και διάσωσης”

11:52 13/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίστηκε χθες στα κατεχόμενα η «άσκηση έρευνας και διάσωσης ανθυπολοχαγός Τζανέρ Γκιόνελλι – 2012» μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους, η οποία ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη 14 Ιουνίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Κίπρις, το χθεσινό σενάριο, το οποίο αφορούσε το χερσαίο μέρος της άσκησης, άρχισε στις 5 το απόγευμα και πραγματοποιήθηκε στην περιοχή «101 σπίτια» (σπίτια της Ρήγαινας) στον Αγιο Ιλαρίωνα. Το σενάριο της άσκησης παρακολούθησαν εκπρόσωποι από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ψευδοκράτους, καθώς και παρατηρητές

από την Τουρκία, το Πακιστάν, τα Η.Α.Ε. και το Κατάρ.

Σύμφωνα με το χθεσινό σενάριο της άσκησης ένα ιδιωτικό αεροσκάφος που εκτελούσε το δρομολόγιο Σμύρνη – ψευδοκράτος εξέπεμψε σήμα κινδύνου στον «εναέριο χώρο» του ψευδοκράτους, θέτοντας σε συναγερμό τη μονάδα έρευνας και διάσωσης. Της χθεσινής άσκησης προηγήθηκε ενημέρωση στο αρχηγείο της «διοίκησης δυνάμεων ασφαλείας» από το «διοικητή», υποστράτηγο Μεχμέτ Νταϊσάλ. Όπως είπε, η άσκηση αποτελείται από δύο σκέλη και τρία σενάρια. Την πρώτη μέρα, πρόσθεσε, θα πραγματοποιείτο το χερσαίο σκέλος της άσκησης και τη δεύτερη το θαλάσσιο σκέλος.

Ανέφερε επίσης ότι το θαλάσσιο σκέλος θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη κατά τη διάρκεια της ημέρας και η δεύτερη κατά τη διάρκεια της νύχτας, υπογραμμίζοντας ότι κύριος στόχος της άσκησης είναι η επιβεβαίωση του βαθμού ετοιμότητας και ικανότητας των ομάδων έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας και του ψευδοκράτους σε θέματα συντονισμού, συνεργασίας και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα