Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου η δίκη για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα

17:27 3/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου που συνεδριάζει στη Λάρνακα η δίκη των δύο Ελλαδιτών Δημήτρη Μαμαλικόπουλου 29 ετών και Αναστάσιου Τσεχιλίδη 41 ετών, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης 5 ατόμων, για μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, τύπου Γκλογκ χωρίς την άδεια του Αρχηγού της Αστυνομίας, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου

όπλου 9 μιλιμέτρων.

Οι Μαμαλικόπουλος και Τσεχιλίδης που δεν παραδέχθηκαν ενοχή, είχαν κατηγορηθεί για πέντε κατηγορίες, μία για κάθε θύμα, ότι δηλαδή τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, εκ προμελέτης επέφεραν με παράνομη πράξη, δηλαδή πυροβολώντας με πυροβόλο όπλο κατηγορίας Β, το θάνατο των Φίλιππου Λουκαΐδη 33 ετών και Μάριου Καραολή 28 ετών από τη Λευκωσία, του Γιώργου Γεωργίου 35 ετών από το Παραλίμνι και των Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα 33 ετών από τη Ρουμανία

Στη σημερινή δικάσιμο κατέθεσε ο τελευταίος χρονικά μάρτυρας κατηγορίας, ο Ελλαδίτης Γιώργος Καραθανάσης, επικεφαλής της ομάδας ειδικών αναλυτών ψηφιακών βίντεο. Η ομάδα προέβη σε ανάλυση όλων των βίντεο που παραλήφθηκαν από τη σκηνή και την περιοχή του πενταπλού φόνου με στόχο να ταυτίσει τα πρόσωπα που εμφανίζονται στα βίντεο με τους δύο κατηγορούμενους Δημήτρη Μαμαλικόπουλο και Αναστάσιο Τσεχιλίδη.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο την αποτελούμενη από 108 σελίδες έκθεση που ετοίμασε σχετικά με την ανάλυση του βίντεο, ο κ. Καραθανάσης είπε ότι η έκθεση ετοιμάστηκε μετά από αυτοψία και τρισδιάστατη σάρωση της περιοχής όπου εκτελέστηκε το έγκλημα τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 23ης Ιουνίου 2012 στο κέντρο της Αγίας Νάπας.

Αναφορικά με το βίντεο που κατέγραψε τη σκηνή του εγκλήματος από τη κάμερα της μπιραρίας Zic Zac, ο κ. Καραθανάσης είπε ότι στην ανθρώπινη φιγούρα που εμφανίζεται με προτεταμένο χέρι από τ’ αριστερά του αυτοκινήτου, διακρίνεται μια προεξοχή στο ύψος του κεφαλιού, κάτι που συνάδει με καπελάκι τύπου τζόκεϊ.

Παρόμοιο καπελάκι φαίνεται να φοράει το πρόσωπο που εμφανίζεται σε άλλο βίντεο να τρέχει, περίπου 20 δευτερόλεπτα μετά τον φόνο, προς το αυτοκίνητο ενοικιάσεως που ήταν σταθμευμένο έξω από την εκκλησία της Αγίας Νάπας. Σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή το άτομο αυτό είναι ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος.

Ο Ελλαδίτης εμπειρογνώμονας πρόσθεσε πως σε σχέση με το βίντεο του εγκλήματος από την ανάλυση προκύπτει πως ο εκτελεστής ολοκληρώνει τον πενταπλό φόνο σε μόλις πέντε δευτερόλεπτα. Ουσιαστικά η ανθρώπινη φιγούρα εμφανίζεται μπροστά στο αυτοκίνητο και έξι δευτερόλεπτα αργότερα απομακρύνεται τρέχοντας.

Περίπου τρία δευτερόλεπτα πριν εμφανιστεί στο βίντεο, ο Γεωργίου που οδηγούσε το BMW πατά φρένο δύο φορές και το όχημα, αφού γυρίζει απότομα προς τα δεξιά, ακινητοποιείται. Σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή η εξήγηση γι’ αυτό είναι πως ο εκτελεστής, πυροβόλησε αρχικά μια φορά τον οδηγό από μικρή απόσταση και στη συνέχεια πλησίασε το αυτοκίνητο και σε πέντε δευτερόλεπτα άδειασε τη σφαιροθήκη του όπλου τύπου γκλοκ που κρατούσε πάνω στα πέντε θύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα